Header

Tuesday, June 29, 2010

Trunki bag for Avin Damia


masa kat epot lagi, avin dah terbeliak mata bila tgk ada 1 beg yg sgt vibrant kaler dia..
masa aku nak load bag tu dalam bonet, mulut dia sempat cakap "waaaauuuuu"
pastu terus gomol2 di dalam kete lepas rindu peluk cium siap bonda dia ajar dia soh cakap "misss walid.. love walid.. muah muah muah" pastu terus kiss.. dia wat dalam keadaan malu2 kucing gitu.. senyum meleret hahaha

maybe sbb tu dia terlupa ngn bag tu..

sampai je umah lepas makan n urut segala bagai, makanya bermulalah sesi membuka khazanah hahaha
aku bawak masuk semua bag.. then terus keluar utk panas enjin moto n kunci gate..

bila aku masuk balik umah, tengok2 bonda n anak dara dia tu dah menyelongkar segala isi kandungan dalam bag2 aku tu hahahah
tak menyempat ek bonda...

yang bonda dok belek barang2 utk dia..
yang avin dok belek bag trunki tu!

memula dia taktau yg bag tu leh ditunggang..
dia just pegang2 n mulut dok kumat kamit "waaa.. waaaauuu.. waaahhhh.. canteknyeee"

then bila kita soh dia duduk atas, dia agak reluctant..
muka confius je anak dara tu...
maybe sbb sebelum ni mana pernah kitorang bagi dia duduk atas bag kan hahaha

so weols pun angkat dia n letak dia kat atas tu..
wahh.. bertamba senyum meleret..
tapi dia kaku.. tak berani nak gerak atas tu hahaha

then weosl kata kat dia soh kayuh macam dia kayuh kete Mr Duck dia..
lagi dia wat muka kompius hahahaha

akhirnya dia kayuh gak sikit2.. takut2..
lepas dah lama sikit, tuu dia kehulu ke hilir dia..

pastu weols cakap kat dia.. if taknak kayuh, weols leh tolong tarik..
dia wat muka kompius semula hahahaha

terus weols tarik tali tu, kaki weols soh dia peluk kat bag..
haaaa... bertambah lebar senyum dia!
hepi sungguh dia..


besar boleh tahan gak la compartment dalam ni..
leh la muat baju2 siang n malam utk damia ni dalam 3-4 hari punya bekalan...

beli di Oxford Street london..
murah dari malaysia!

kalau kat mesia ni purata harga dalam rm300++
kat sana leh dapat dalam 25-35pound je..
huhuhuhu murah..

igt nak beli sekali utk tuberose sbb dia mmg dah pesan nak bag trunki ni sejak weols g aussy tu lagi..
tapi kat aussy tak jupe lak bag ni...


puas jugak lah weols nak pujuk ain soh turun dari bag ni n simpan..
hahaha
dia ke hulu ke hilir ngn bag baru dia..
last2 weols sorok dalam bilik kat atas..
tapi dia lagi bijak.. dia leh carik n jumpe plak!!!!!!

adooiiyaaiii

eh tak saba lak rasanya nak g travel... hahaha rupanya bonda n walid pun excited ngn bag baru anak ni hahaha

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

Hezesuze said...

ada kemampuan sume leh beli kan....huhu tp mmg cute sgt bag tu...

masviona said...

heze, ala sis weols dh lama dok aim benda nih....lama dh berkenan time tgk ada anak mat salleh dok tunggang bag nih masa kat airport...carik kat aussie ritu xde so kali nih mmg xnak lepaskan peluang lah....:)

El-Zaffril said...

Comel la truncki bag tu.. huhuhu

prebetsabu said...

huhuhu mmg dah lama bebeno nak beli baru la dapat.. memandangkan weols satu family ni mmg kaki jalan, so mg perlu la bag travel.. dan ianya satu bonus bila bag tu leh dipelbagai guna.. bag keras leh tunggang lak hahah

trunki datang dalam pelbagai design n kaler.. sume kaler dia vibrant

yg plain murah sikit dari yg ada design mcm ladybird tu..

tapi... takde kaler ijau.. tu yg sambar ladybird je. huhuu

joegrimjow said...

da stau xjumpe budak ni

masviona said...

el, klu green kaler lg cantik kan...:)

PS, kat kedai tuh dh hbs stock yg kaler hijau la kot coz v tgk kat brochure dia ada je...but plain je lah

joe, tulah dah joe blk mesia ritu bz bebenor kan...hehehe

tuberose78 said...

tak per.. tak per.. sabar... tunggu bulan sembilan... tunguu... sabar...
tarik nafas... lepas... fuuuhhhh..

masviona said...

tuberose, xkira nak gak perhangat kak dia nnti bila2 g jln2 sana mas nk show off gak.....uweekkkkk....lol

mummysyafie said...

yang nampak kat midvalley yu kaler leopard n turtle. ladybird ni mmg cantik..sesuai ngan girl..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!