Header

Thursday, June 17, 2010

VERSI PERASAN - Paparazi ke kameraman suratkabar?

Sesekali dpt peluang utk shoot gamba yg ala2 paparazzi ni syok gak

ok.. bukan ala paparazzi.. tapi ala kameraman reporter gitu..
kene tangkas, ligat, pandai mencari ruang..

so aritu aku kesempatan la curik peluang utk jd perasan kameraman wartawan la..
gi tangkap gamba PM Najib..

tapi yg tak bestnye, sbb dok sibuk nak tembak gamba tu, melepas la peluang bersalam.. padahal patutnya kene berbaris kat awal2 situ..
takpe la.. pengalaman amik gamba lagi best dari bersalaman ngn PM.. haahha


para AJK dan VIP tgh berbaris menanti ketibaan PM.. siren polis ascort dah bunyi tu..


haa.. mai dah ... mai dah..


tie ni dah kene himpit n asak dari kameraman news n tv crew yg lain.. wahhh.. camni ek rupanya rasa nak shoot gamba utk dapatkan story..
klu lambat, terlepas moment...

ada gak sekeping dua gamba aku yg kantoi.... tak jadi.. gegar sana sini..
ni sume sbb kelam kabut nak kejar PM.. sampai setting kamera lupa nak set...
fuhh.. mencabar..


camna tak lari setting,
dari keadaan terang, terus pegi ke keadaan gelap..
haa huru hara setting...


abg botak depan PM tu is dia punya bodyguard..
erasa la aku kene tolak ngn abg botak tu sbb rapat sgt ngn PM n ganggu jalan.. haha semata2 sbb aku nak dptkan shot yg cantik... tp tak dpt pun cantik.. byk yg tak jadi shot tu..


so walaupun patutnya aku kene bersalaman n berbaris tepi tu sambut PM, but tak rugi rasanya bila dapat rasai adrenalin rush time nak cari moment, cari ruang, himpit kameraman lain, setting, kene tolak bodyguard dan macam2 lagi...

wehh experience utk aku tu!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Cath J said...

amboi.... ahhh skrg dah boleh jadi reporter dah... ^_^

El-Zaffril said...

Wah... jadi wartawan plak erk

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!