Header

Monday, July 12, 2010

Brave Liltle Avin Damia!

Memang dia suka betul nak cantik².. perempuan kan..?
dah berkali2 jugak dia mintak kat aku utk belikan dia rantai.. gelang tangan.. gelang kaki...
fuisshh pandai demand ni avin ni..

"alid alid.. nak rantai la alid.." sambil tgn pegang kat bhgn dada n leher..
"ok nnti la ek"

"alid.. alid.. nak gelang sini.. gelang sini..." sambil tgn pegang2 kat pergelangan tangan n pergelangan kaki..
"wahh avin.. banyaknyeee.."

terus dia sengih2 pastu lari............

dan siapa yg tak suke tgk org yg kita sayang tu berhias kan? dan rasanya utk lebih feminin, kita kasik tindik telinga lah..
itu rantai tgn mmg dah ada.. pakai bila ada upacara je.. rantai leher yg dulu ada prob sket but xpe dh beli yg baru dah baru² last week.. so utk kasik complete, kita kasik tindik subang plak.. err.. gelang kaki? takyah la dulu..

dan rasanya masa yg sesuai utk tindik subang ialah masa sekarang ni.
sebab apa? luka tindik subang ni at least kene tunggu 3 minggu utk dia kering n baru boleh tukar subang baru..
so by the time luka tu sembuh, sempat la utk raya nnti.. hahaha

ni merupakan kali ke dua si anak dara ni tindik..
dulu dah tindik dah.. genap setahun yg lepas.. June 2009..
entry nya ada kat sini.

tapi lubang tu dah tertutup lps 4 hari dia tak pakai subang.. cepat betul tertutup..

so kitorang pun pergi ke tempat yg sama...
kedai emas yg sama masa tndik 1st time dulu..
sebab weols senang ngn kedai ni dia tindik dua dua telinga sekaligus..

as usual, avin adalah seorang perempuan yg berani.. sama mcm bonda dia
tapi dalam pada berani tu pun, nampak gak muka cuak dia..
sangat kesian tgk muka saspen dia tu..
rasa mcm nak kensel je tindik.. tapi dah alang2 menyeluk pekasam.. kita teruskan jugak..

buat uols yg leh tgk vid utube, nah sini aku tepek saat2 cemas masa avin nak kene tindik..
leh tgk reaksi muka dia sebelum n semasa kene tindik..
huuhuh...
dan jugak korang peratikan lah riak muka bonda si damia ni time pistol tu tembak telinga damia.. hahaha..

korang tgk ek especially minit ke 1:43 !!!!






kat mana weols buat? kat kedai emas dalam warta bangi.. rm15.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

prebetsabu said...

kekekke lupa nak tambah... avin damia terus senyap dari menangis bila diumpan ngn gula2.. hahaaha

MaMa aYiN_IcHa said...

ayin pon sampai 3 kali nk tindik telinga..tp yg best sekali pon x nangis..now dah pandai minta nk subang yg goyang2..hahahah!!

edrina said...

alala..comeinya avin..
tapi sian tgk dia masa dia terkejut & menangis tu hehe..
avin ni macam muka anak ed si qaireen la

nUR_rOsALiNdA said...

Hehehehe~ teringat kita masa kecik2 abah kita suh tindik...agak berani gak la kita..bak kata akak, perempuan kan? Nak cantikkkkkk~

Umi_Aliesha said...

Kakak Hana pun baru lps tindik..baru nak masuk 2nd week..kat warta jg...tp kedai kat bawah...budak pompuan mmg gini kot..nak berhias ja...high maintenance..

tuberose78 said...

akak pon macam nk tindik aisyah lagi.. tapi takut jadik mcm dulu plak.. siap bernanah2 tempat tindik dia tu.. kesian plak.. ntah2dia dah fobia nk tindik...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!