Header

Tuesday, July 20, 2010

Nikon dah patah pecah warrghhhhhhhhhhhhh

Agak kecewa hati ini......
bila sesuatu yang kita miliki dan sayangi dah rosak...
aduhh duhhh.....

usianya baru 6 bulan bersama ngn aku..
tak dan pun nak cecah setahun..
dah ranap.



masih ingat tak kat kotak ni..
huhuuh... mv.com pernah kuar entry pasal ni kat sini: NIKON


dan inilah dia rupa asal dia sewaktu memula beli..
dok teringat lagi si avin punya lah bersungguh2 puji spek ni..
aku balik je pakai spek baru ni terus dia perasan spek dah tukar baru.. dari jauh dah memuji "alid alid spek cantiknye"
hahaha..

tapi.. sekarang..
spek tu dah tak sempurna

dah pecah............................

nak wat camna rezeki ngn spek nikon ni tak lama..
alkisahnye, avin kan terlebih manja ngn aku..
dia mmg suka dari jauh lagi dah lari2 nak hug aku..

so ada 1 kali tu, aku tak expect langsung dia nak mai hug..
terus dia lari2 n lompat hug..
aku tak ready pun makanya...........
bedebushhhhhhhh..
melekat anak dara tu kat muka aku..
dan spek aku pun ranap.......

pecah sudah kaca spek tu kene himpit..
kat bahagian bawah mata aku pun ada luka sikit kene impact ngn spek tu

mulanya aku igtkan takde apape la spek tu..
just maybe bawah mata aku ni sakit sbb terhentak ngn spek tu
then aku rasa spek tu mcm dah longgar..
aku anggap frame spek tu je yg dah terkepak sikit tu yg longgar..
terus aku buka spek tu baru aku perasan..
bukan setakat bingkai frame tu terkepak, tapi jugak lens belah kanan dah retak pecah..
waaaaaaaaa... sedihnya


nak marah lelebih kat anak dara tu pun tak guna jugak..
tapi still marahkan jugak la..
remind kat dia mana leh main lari2 n terus hug camtu.. bahaya.. tengok sekarang spek walid dah pecah..
anak dara tu muka takut n mencebik2 mulut dia tgk spek yg pecah tu..
terus sejuk hati.. ye la dia pun bukannya sengaja..
next time avin kene be extra careful jgn wat lagi camni..
dia angguk tanda paham.

tapi aku rasa still ada harapan ngn spek ni..
just gi je la wat lens kanan yg baru..

nnti lah tak sempat lagi nak terjah kedai spek ni..
wat sementara ni guna la dulu spek ni selagi bole guna..
ihhiih.. baru la gerun sikit kalau org tgk aku pakai spek pecah.. hahaha.. macam org baru lepas gaduh plak.. uisshh gangster!




MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

masviona said...

avin manja ngan b je ke....hahahaha

atty's said...

pakai contact lense je ar..ps..pakai yg kalakali .huhuhuh..mesti hensem.takpun .pakai yg rimau ke.wakakakaka..

prebetsabu said...

ye la ye la.. manja gak ngn v.. avin tu takleh if v takde kat depan mata dia sure melalak tak ingat dunia..


kak ty.. dalam byk2 bende, contact lens la bende yg paling saya tak suka.. pernah pakai sekali.. amat leceh remeh n renyah.. mata pun tak berapa selesa dok kering la itu la ini la. pastu pulak yg jenis pakai buang camtu power dia tak tepat mcm power lens kekal.. leceh aaa.. bior la tak ensem pun pakai spek hahahha

Hezesuze said...

ye btul contact lens mmg cantik tapi nk pakai amatler leceh....huhu

sbb tu akak pakai cermin mata saje...alaaa beli ler yg baru ...avin tak sengaja tu...huhu

Gieyana said...

alalalala...igtkan si gedabak tue yg rosak..huhu..

kena beli br ler gamaknya erk?hehehe

Cath J said...

tau2 je cermin tu dah nak gaji errkk... hehhehe...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!