Header

Tuesday, July 06, 2010

Rice Box MV

Di suatu hari yang permai maka keluarlah seorang gadis...eh silap mak gadis....ngeeee!!!

Ok² lah takmo start n3 ngan mukadimmah yg mengarut ngarut kan, jumaat lepas time lunch break yg panjang tuh aku balik umah mertua (wahhh sound like im the menantu yg very the baikkkk kan.......hahaha). Xde lah uols kan my opis now ngan kg halaman prebetsabu kan dekat je so apasalahnye balik umah mama kan.....hehehe

Sebenarnya ada misi yang sket...hehehe ahkah nak beli bendalah nih uols. Ini lah bendalah yg ahkak dok war² kan kat fb ahkak tuh sampaikan kak long shima beria² nak tau tuh.....hiksss


klik lah klu rerasa tak nampk tuh eh....hehehe

Seee! sian kat ka long tau kena buli kat adik n adik ipar kesayangan dia nih....wakakaka

Plan asal g ngan mama jerlah skali ada lah tambah geng weols....hehehe. Kak ija amik leave coz nkk g amik report card anak² kan so dah free join lah sekaki. Makanya weols bertiga...eh berempat (campur ngan anak bujang bongsu kak ija so far) ikut sama.

Dari satu kedai plastik ke satu kedai plastik weols menjelajah semua nye xde ngan pelbagai alasan....ada tuh tokey kedai tuh kata ada but dah habis....ada yg kata dh order but xsampai lagi ada gak yg mmg kata xde....hehehe

Last² nasib baik kedai terakhir yg weols terjah tuh ada uols....wahhh happy ahkak kejap. Jadinye buat kak long n uols semua ini lah barang yg ahkak beli....hehehe makanya dapatlah beli nih. Dia tuh bukan apa kalau benda² mcm nih dia xnmpk sgt keperluan dia coz bukan dia kan yg dok bertenggek kat dapur....muahahaha


rice box jer pun.....but bagus nih

Alkisahnye ahkak kan dah lama giler dok aim benda nih. Memula tgk yg brand tupperware punya masa awal² kawen kot ada lah dlm 5-6 thn lepas masa tuh regenya rm120++ kot tak ingat dah but yg terbaru last year kalau ahkka tak silap rege yg tupperware tawarkan adalh rm200++

Yang nih ahkak beli rm70 sahaja selepas dibargain² ngan apek tokey kedai tuh. Rege asal dia adalah rm89. Yang membuatkan ahkak bertambah² teringin nak nih adalah disebabkan kak ija lah yg membelinya....hehehe dah akhak nampak terus lah nak beli coz dah lama carik kan udahnye sekarang baru dapat sbb apa bila tanya prebetsabu jer dia ckp next month tnya next month ckp next month lagi. Makanya ahkak pun membuat keputusan veto ngan sokongan padu dari ibu mertua sure dia tak leh berkata² punye....wakakaka


container nih leh tampung sebanyak 14kg beras. Slide yg pertama jika kita tarik akan keluarlah satu pot beras jika mau dua pot maka kenalah tarik 2 kali n begitulah setreusnya . Then bila dah tarik masuk slide tuh sebanyak mana sukatan yg kita perlukan semua beras tuh akan jatuh kedalam bekas slide yg kedua (semua kumpul kat sini) then kita leh lah amik dan basuhkan beras utk di tanak.

Masa proses nak menukar beras drp bekas lama ke bekas yang baru nih yang paling sebok sudah tentulah anak dara weols kan si mem kecik princess avin damia la. Cuba tgk kat dlm picca nih semua ada gambar tangan dia....hahahaha

dia happy giler dpt memain tarik masuk tarik masuk benda nih...hiksss


Yang penutup hijau tuh adalah bekas beras ahkak yg lama.


Dah pakai container yg baru nih best lah sket coz tak yah risau nak angkut beras 10kg tuh berat kan coz rice box nih ada roda.

Prasan tak 2-3 hari nih ahkak rajin masak???? hahaha


Adakah sbb adanya rice box baru nih????

ishhh idak ler uols bkn tuh lah sbb dianye...hehehe ahkak pun xtau sbb apa tetiba mood rajin nak masak dah dtg tp sebenarnya ahkak happy bila dapat masakkan makanan utk ahkaknye famili kan. Nak² plak bila tgk anak dan suami happy jer lepas makan masakan air tangan kita kan pastu kdg2 tuh ada lak puji kata sedap......hiksss even ahkak goreng ikan masin pun sedap gak anak n walidnye cakap....hahaha



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

El-Zaffril said...

Comel beli rice box... hahahha

Hezesuze said...

nk guna camne rice box ni mas?? ada gak tgok kwn akak beli tp akak xtau nk guna camne...ngee

still guna stail lama cam bekas beras mas tu...ahakss

mummysyafie said...

ada kawan kat opis ni diaorg main kutu tuk tempat beras yang brand tupperware. nor lak tak join sebab dah beli yang biasa² macam mas kat sogo arituh. kebetulan ada sale leh la dapat dalam RM70++

Rizziela said...

Saya dah lama aims benda ni..tapi tak dapat2 lagi

masviona said...

el, comel n praktikal gitu

heze,camne eh nk explain kak...nnti saya pm akk eh...kat fb ke...:)

mummyshafie, yeke....better beli sndrik kan nor rasanya kualiti sama je tuh....lg murah n jimat xyah tggu lama2 baru dpt....kan?

rizziela, nnti leh la beli...murah je tuh...:)

nazawani said...

ahaa....kak long dah tau dah....ok jugak macam nak beli jer satu....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!