Header

Friday, July 09, 2010

Tasik Idaman Untuk kesekian kalinya




Weols satu family dinner kat sini semalam. Prebetsabu ajak g dinner jauh sket sempena nak meraikan aku yang nak berbuka puasa (baru nak start ganti pose nih...huhuhu). Memula dia soh aku decide je nk makan memana kan pastu agak² aku pun dah buntu so dia sajes lah...aku stuju aje


Awal² sampai, avin damia tak gerak ke tempat makan dok nak layan main² sekitar tuh je coz xcited nampak sea water (dia mmg semua panggil sea water even itu sungai ke, kolam ke laut ke) pastu nmpk lak padang org main paintball tuh kan

Last² terpaksa lah walid dia mendukung ajak g tempat makan² coz bonda dia kengkonon tak larat lah puase kan (ecehhh actually mls nak layan anak dara tuh yg asyik nak soh weols nih layan dia jer....nanti manje terlebih susah lak kan) so sekali sekali kena lah walid dia main peranan lak....hiksss


Masa weols dtg dulu port nih xde lagi lah....baru buat lah nih (ala weols pun dh hmpr setahun kot xdtg sini) tp tempat nih mmg xleh lupa lah maklumlah kat sini lah prebetsabu dah buat suprise utk hari jadi yg paling² lah mengejutkan saya...malu kot kena berucap atas stage dihadapan beratus² org tuh....adoyaiii

suka lak tgk prebetsabu dukung avin damia nih...:)

Kat port baru nih pun dia mcm buat dua bahagian lah satu yg berbumbung n satu lagi plak yg berbumbungkan langit (open air lah) pastu dok terapung kat atas tasik jadi amat terasa kita bagaikan dok dalam sampan kan. Kocakan air tasik tuh mmg agak kuat lah jadi dinasihatkan pd sesapa yg ada mabuk lauk tuh xyah lah pilih port yg terapung nih silalah pilih port lain yg kat atas tanah ye....hehehe. Bukan apa takut kan tak pasal² lak muntah kan.

Weols pilih dok kat tempat yg berbumbung sbb utama adalah utk keselamatan lah jugak dah tuh bawak anak dara tuh kena lah berhati² kan. Dia dah ler malasak tak kira tempat nak² lak kat tepi² tuh dia ada buat sangkar² ikan kan jadi sebok lah dia dok menegur ikan² tuh

hai fish...hai fish...bye..bye fish (macam ler ikan tuh paham kekdahnye kan...hiksss)

Lepas tuh masa time makan² tuh ada plak kucing dok datang entah dari mana kan...sebok lagi lah dia melayan cat tuh....adoyaiii

Tapi nasib baik ler hidangan semalam semuanya sedap² belaka. Apa yg weols makan...ada gambar tp sebab cahaya lampu pun samar² pastu pkai lak camera dr berry je kan...so gambar agak kabur xde hati lak nk tepek kat sini.

Yang aku sempat ingt adalah

-Kerapu bakar - sedap sgt cuma air masam dia kurang kick but still ok coz leh makan ngan kicap dia tuh

-ayam masak petai- maveles

-kerabu suhun - first time try tp amat berpuas hati coz nyummyliciuos gak

-udang celup tepung + pencicah = pun sedap sgt jugak

-kailan ikan masin = delicious

sup + sambal belacan = not bad

Air apple n teh laici = air kan...rasa standard jelah sedap

Jadi syukur kehadrat illahi ngan rezeki yang telah diberikan kepada kami sekeluarga. Alhamdulillah dan semoga puasa saya semalam diterima oleh allah n dimurahkan rezeki utk kami sekeluarga dan juga anda semua readers mv.com ini. Amin



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!