Header

Thursday, July 08, 2010

Tribute to Cik City

Since 2005, Cik City weols dah memulakan duty dia utk membawa weols ke sana ke sini serata semenanjung malaysia...
tapi tak sempat lagi nak try cross border siam or singapore.. but negeri lain kat semenanjung ni mmg city tu dah pegi.

Mmg amat puas hati ngn city from honda tu.. puas hati dari segala aspek..
penjimatan minyak.. sgt cemerlang! full tank leh g balik klate tu pun ada suku lagi baki..
ruang dalaman, selesa bangat...
driving pun ok.. since weols amik city idsi, mmg handling tertumpu pada family driving.
maintenance... pun sgt puas hati.. sepanjang 5 tahun pakai ni tak pernah ada pun sebarang malfunction.. wear n tear tu biasa la.. brake pad, tayar etc etc..

kiranya city ni la kereta weols yang paling lama weols pakai...
sblm tu pakai iswara kete kebal...
beli time sblm tunang.. pakai dalam 2 tahun pastu beli city n iswara tu bg guna kat kampung mv..
daripada iswara ke city rasanya improvement yg besar... dari segi keselesaan n ruang dalaman... dan atas sebab keselesaan ni jugak la menjadi penyebab utama why weols pilih city instead of toyota vios.

iswara tu pun sepanjang 2 tahun takde la major malfunction pun.. cumanya masalah biasa bg proton la.. 2 kali suis power window kong.. 1st dapat warranty.. 2nd dah abis warranty kene tukar sendiri.. mujur suis tu tak mahal..

2008 plak, weols angkat Mr Triton from mitsubishi..
1 kenderaan berlainan fungsi daripada kategori city family sedan..
kalau nak lasak, weols terjah naik triton..
nak selesa long distance, terjah pakai city..

Cik City tu dah menyaksikan pelbagai kenangan dalam kehidupan weols Team Mv.com ni..
daripada weols berdua je laki bini, sampai la kehadiran puteri avin damia..
in fact, city n triton dah sebati dalam fikiran avin.. bila masa dia nampak je city biru n triton ijau sure dia akan kata "ni bonda punya.. tu walid punya" waima kete tu org lain punya tgh park pun!

segala pengorbanan cik city yg telah diberikan kat family Team Mv.com amat2 dihargai.
mungkin sekarang sudah tiba masanya utk Team Mv.com mengucapkan selamat tinggal pada Cik City...


Your excellent service for the past 5 years were really appreciated. Thanks a lot Cik City!
The decision is final.... awaiting for Cik City's replacement soon!
Goodbye Cik City, welcome new member of 1445!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

ArELeEz said...

mau beli keta barukah? wah! best2..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!