Header

Friday, July 02, 2010

White Coffe ditambah Perisa Lalat

Ini adalah kisah benar ye kengkawan semua.....huhuhu. Kejadian sebenarnya nih berlaku adalah di minggu lepas lagi (ngeeee biasa lah ahkak mv bz sokmo loni, sementelah (nih tiru ayat prebetsabu...giler klasikkkk dia tuh) lah maid dah xde nih kan.....huhu) tetambah ler bz ahkak kan......hehehe

Ada lah satu hari tuh kan, ahkak bawak ler avin damia makan kat OTWC (but weols suka lagi panggil.... kopi putih bandar tua) Chunk n uncle dol ingt lg tak???

Bawak avin damia kat sini coz kat sini leh selesa sket, if dia nk jenjalan pun ahkak xkisah sgt asalkan jgn kuar dr area tmpt makan tuh dah ler.

Sebab lain dulu otwc nih mmg ahkak nye favvy food n rest. uols tau tak??? tau kan....hiksss. Kalau kata tak minat ahkak xkan beli bendalah nih....ahaksss. Dulu mmg leh kata every week lah dok bertenggek kat sini (kdg2 tuh 4-5 kali seminggu) nak² bila bukak branch yg kat seksyen 9 bbbangi tuh.



kononnya every week ada lah voucher yg leh digunakan utk redeem perper kan but ahkak nama jer ada semuanya but tak pernah guna pun...hahaha bayar gak mcm rege biasa


Ahkak ckp giler ngan bread n kaya toast dia (smpai hr nih suke lg lah yg nih) n then ahkak mmg pengemar white coffee dia (for me lah mmg paling best coffee dia) but sejak² ahkak menjejakkan kaki ke negara vietnam uols ahkak dah tak pandang langsung lagi (padang sblh mata je kottt) dah coffee otwc nih sbbnya COFFEE kat VIETNAM lg syokkkk uols (2 thumbs up ahkak kasi).

Tapi klu ler kata ada 10 tgn kan so sepuluh² tuh ahkak nak angkat kata mmg sedap lah. So pd uols yg bercadang nak gi saigon/ ho chi minh tuh jangan lah lupa nk ketinggalan utk merasa keenakkan kopi kat sana tau (yg email kat ahkak ramai giler dok tanya psl vietnam nih) hope uols puas hati ngan explanation ahkak mv or prebetsabu ye!

Weols nih mmg giler ngan otwc nih sejak dulu lagi masa tuh otwc nih bukan mcm skrang masa tuh menu yg depa serve brape kerat je balik² dok ulang makan menu yg sama jer now sejak depa dah tumbuh bagaikan cendawan nih kan mmg menu pun dh makan bertambah ler makan variety gitu kata budak² muda kan....hikss

Lepas tuh mcm² cerita lah kan yg kuar psl otwc nih, ada yg kata tak halal lah ada yg kata haram ler....pastu yg terbaru ada yg kuar kat paper ada customer depa komplen jupe katak ler dlm menu depa (bihun kottt) entah ler ahkak no komen sbb tak tau mana yg betul mana yg idak kan.... tapi rini ahkak nak share sumting lah ngan uols....hiksss coz nih pengalaman sebenar n kena kat batang idung ahkak sendrik kan...hiksss

Masa hari kejadian tuh ahkak pun dah lupa ahkak order apa eh??? yg penting roti tuh mmg ada lah kan dh kata favvy dr dulu kini n selamanya (lol). Lepas tuh ahkak order gak white coffee tuh pastu ada ler menu utk avin damia semua kan.

Ahkak makan cam biasa lah air pun minum smpai habis uols. Dah puas dok sana, avin damia pun dah tawaf bukan takat 7 kali dah berkali² ganda dah klu tak silap ahkak dia pun dah habis di bye² dah org kat sana kan nasib tak gi salam semua org je kan (anak ahkak biasa lah dia kan bakal YB....hahahaha) so ahkak pun rasa better bawak dia balik umah ler kan dia pun dah start nak buat hal dah tuh (ngantuk ler tuh) so ahkak pun nk ler sedut white coffer tuh utk kali yg terakhir.

Dah nak habiskan so kenalah senget² gelas tuh sekali ahkak terpandang sesuatu uols. Benda hitam mcm ketulan nescafe yg tak larut gitu...then ahkak pun kuis² ler pakai straw (hbs xkan nk pkai jari kan) skali ahkak nmpk pelikkkkk je kan....mcm sumthing wrong sumwhere gitu kan....huhuhu

Tengok².....bendalah tutttttt uols...terus terasa loya tekak ahkak uols....nak muntah but benda dah masuk semua dalam perut dah...huhuhu

Ahkak pun ermmmmm xperlah nak wat camne nasib malang diri kan dah ler laki xder (terbang jauh ke benua eropah) yg ahkak lak terminum air kopi berperisakan lalat kan.....wakakaka. Terus terasa mcm nak berpuasa selama sebulan uols sbb tekak dah kembang semangkuk kan.

Ahkak pun malas nak tunggu lelama kat situ sbb takut termuntah lak kan terus panggil waitress tuh nk mintak bill kan. Masa dia dtg so ahkak bitau ler dia.....ala² camni ler ayat ahkak


mv: dik, inikan ahkak xtau ler masa bila dia masuk tau but ahkak dh minum air nih smpai habs baru ahkak perasan ada bendalah nih dik (haa mcm tuh)

wtrss: errmmm ye ke kak...ermmm sorry kak

mv: its ok xperla....just nk inform je


Then ahkak pun buat ler pembayaran skali dia gi blkang panggil manager/ supervisor dia lah kot then dia mintak maaf lagi ler kan pastu ckp nnti kita bagi diskaun.

Ahkak sengih jer dah tuh tak harap pun kan sbb ahkak dh minum smpai hbs kot air tuh....huhuhu

Bila ahkak cek duit balance adalah dia kasi diskaun dlm rm3++ (leh lah dianggap white coffee lalat tuh ahkak minum freeee)....ermmm nk tulis nih pun ahkak geli² jer tekak nih rasanya....huhuhu

Uols nk tgk tak lalat tuh.....huhuhu


nasib baik ler ahkak tak tertelan skali kan...buatnye kecik sket sure leh masuk ikut straw.....auwwwwhhh xkuasa ahkak nak bayang² kan nyahhh!!!...huhuhu

Lepas nih uols if nak minum apa² air pun hati² tau jangan jadi mcm ahkak dah habis air tuh dimunim baru prasan ada bendasing.....wakakaka


Author's note: Rini jumaat kan, nak gi makan² lepak² kat mana ehhhhh...gaji dah masuk nih....ahaksss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

prebetsabu said...

eaauuuuuuww.... sedap ek air perisa lalat?

anyway, pujian buat mv sbb handle mende ni secara berhemah kalau b la kan, b dah baling cawan tu kat dinding ahahahha eh takde lah..

dah nasib la air dah habis baru nak pasan ada lalat kan.. takpelah redha je la..

harap next time bukan otwc je but sume kedai makan n minuman amik berat ttg kebersihan makanan yg dihidangkan utk pelanggan..

ada kedai2 makan yg kita tgk staff dia tak hygiene.. kuku panjang.. garu sana garu sini.. dapur kotor..

tak bagus tak bagus..

joegrimjow said...

erkk
gambo lalat tu...
haiip

Cik Wanie said...

walawei,
nasib baik akk perasan kan,
kalau tidak,
adoilah,
x dpt dibayangkan...

tue yg sekarang nie mcm2 penyakit dtg,
sbb diorg x jaga kebersihan lah tue,
hurm....

masviona said...

Prebetsabu, huhuhu redha jelah bistu nk marah pun nak marah camne lg kan....dh hbs kot minum air tuh....wakakaka

joe,lalat tuh siap ada syp lagi joe....aiyarrkkkk

wanie,prasan pn dh hbs air tuh wanie oooii....hahahaha

dia mmg xleh masuk coz straw yg depa kan jenis yg kecik tuh kalau lah straw besar mcm straw cendol tuh konfirm dah selamat ditelan oleh akak ler jwpnye...adoyaiii

SyuQ said...

sedap per air perisa lalat. he he he

takat ni x pernah lg rasa yg lalat punya. semut tu selalu. da terminum nak ckp mcm ner kan...

sbb tu kot otak sy kdg2 termengong sket. kata org, minum air yg bersemut mudah lupa.

Cath J said...

eeeee... lalat??? ya ampunnnn...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!