Header

Tuesday, August 03, 2010

ASB with CIMBClicks

Tiap bulan, kalau boleh rasanya malas betul aku nak pi beratur kat bank..
nak pi carik parking..
pastu pi tunggu nombor giliran bagai..
bazir masa kan.. penat ngn minyak lagi silap2 parking kene bayar or saman plak..

thats why aku sgt2 menghargai kemudahan internet banking..
terbaru takdela baru benar.. dah 2-3bulan la jugak cimbclicks dah perkenalkan kemudahan membeli saham ASB thru internet banking.. wahhhh sangat la dinanti2kan kemudahan camni... !

tak perlu lagi la kita pi beratur kat bank bawak buku segala bagai utk masuk duit ke asb..
leh terus klik klik je kat cimbclicks..
mudah je caranya.. korang godek2 la sendiri kat cimbclicks tu ye.. hahaha

kat page cimb tu, korang klik kat "Manage y Wealth" kat menu atas tu..
then pilih "ASNB".. nnti kuar la anak2 menu dia..

utk kali pertama, korang kene la request utk wat subscription.. kene register la dulu no akaun asb korang..
then bila dia dah approve, leh pilih kat menu "Subscribe" utk simpan duit/beli saham tambahan..

sangat senang kan...!


so lepas ni takde la lasan "malas laa nak gi bank utk simpan asb"
segalanya dihujung jari anda hahahaha


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

alamfanacinta said...

oooo...dah boleh transfer trus ehh..thanx for d info..:) b4 dis ade gak dok terpk, napelahhh x buat online jer..Heee~

Maker said...

thanks for the info.. sangat2 berguna.. hehe..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!