Header

Monday, August 23, 2010

Kereta pun kene prepare raya jugak!

Siapa kata just manusia yang nakkan baju baru.. nakkan kasut baru... perhiasan baru...
rumah kita pun nak kan persiapan jugak... at least langsir baru.. kasik umah kemas2 sikit

dan jangan lupa.. kereta kita pun nakkan persiapan jugak tau!
ada sesetengah kereta tu nakkan langsir baru gak (tinted)... kasut baru (sport rim)... baju baru (cat baru..) ehhee

tapi yg paling penting ialah kesihatan kenderaan kita!
make sure kita da servis kete kita tu..
maklumlah, raya ni sure nak berjalan jauh..
balik kampung..
jejalan umah sedara mara..

macam weols, alhamdulillah raya ni disambut ngn ahli 1445 baru..
ramai dah sedia maklum and even dalam blog ni pun dah ada criter pasal Cik City yang telah ditamatkan perkhimatannya ngn weols.

so pengganti cik city ialah Madam A..
hehehe

dah dekat 2 minggu lebih dah madam A ngn kitorang.. masih lagi dalam proses suai kenal la katanya..
so sempena raya ni, kita hantar dia utk service dulu..
1st service.. uhuhuh... rasa mcm nak hantar anak 1st time masuk sekolah lak.. mujur Madam A tak nangis! hahah baik je dia tunggu giliran utk diservis...

seperti biasa, 1st service aka 1000km service just inspection je..
takde tukar minyak itam, filter segala bagai..
just inspect part2 kete tu ok ke tak..

nantilah ye weols wat review pasal ahli terbaru team mv.com ni.. new 1445, Madam A...

(ekekekke aku bersikap sedikit kejam.. gambar kemunculan julung kalinya Madam A telah di blur kan.. eksklusif utk paparan 10min pertama setelah dipblished je.. siapa lambat kita tengok je la bintik2 ni.. tunggu full review ye...keh keh keh)

yang penting, madam A dah ready utk balik kampung...!
kenderaan anda bagaimana pula?


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

masviona said...

wowww!! first time kemunculan madam a kat mv.com....hiksss

prebetsabu said...

ekekekke aku bersikap sedikit kejam.. gambar kemunculan julung kalinya Madam A telah di blur kan.. eksklusif utk paparan 10min pertama setelah dipblished je.. siapa lambat kita tengok je la bintik2 ni.. tunggu full review ye...keh keh keh

siapa yg dan tgk Madam A tu bagus lah... dah tau kaler apa n camna rupa bentuk dia.. kalau jupe tgj=h jalan jangan segan silu tego!

sticker masviona.com tak dan lagi nak tampal plak!

yang tak dan tgk tu.. ehhehe.. eleh macam la korang hadap sgt nak tgk si madam a ni kan.. kat atas jalan pun dah berlambak model ni.. takpe takpe.. tunggu la aku kasik review napa akhirnya Madam A yg ktiorang amik, bukan si Camar Putih.. ada cerita disebalik Madam A..

Nastradamus said...

Heeeehe..

Ingatkan dh berkasut baru tadi. Miahahahaha!!

prebetsabu said...

huish nas oo nas..
belum pernah lagi dalam sejarah kereta² weols pakai kasut selain kasut standard dia.. hehehe

tapi tatau la kalau yang ni special case ke nnti kan? hahaha

Ray said...

Nak teka..

Madam A=Accord kan??Sebab tengok shape montot dier?

Kalo jawapan betol dapat hadiah tak? Duit Raya ke...;)

mAr@ZiEy said...

Honda Accord..da nampk da utk 10min pertama publish..hehehe

prebetsabu said...

Ray.. Eh eh skodeng montot madam A eh? Kihkih

Marziey.. Eh ye ke.. Betul ke tu.. Pasti?

Ray said...

Skodeng??Ehh tolong yer...Takde maknanye nak skodeng montot keta.

Udah ala2 minat Honda, harusla tau camne rupa dia;)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!