Header

Thursday, August 12, 2010

Port Dickson International Bike Festival 2010

kalau sesiapa yang ada pegi PD last saturday, haaa sure korang rasa agak sedikit tidak selesa kan ketika drive?
jalan dipenuhi rider chopper.. bising bunyik ekzos meletup2.. kan?

sebab segerombolan geng2 choppers dan segelintir geng2 superbike dok berkonvoi ke PD aritu utk memeriahkan PD International Bike Festival 2010.



oleh sebab aku pun dah lama tak ride ikut konvoi ni, and masviona plak sentiasa memahami keinginan suaminya ni, so aku decide utk join kawan2 from ChoppersGarage utk berkonvoi.

RV point kat RnR Seremban..
sepatutnya kol 9am dah kumpul and tayar golek..


tapi biasalah.. tunggu orang itu tunggu orang ini.. ada plak kawan yg motor breakdown.. so lewat lah..
akhirnya dalam jam 11am baru kitorang menggegarkan jalan...

ready untuk memulakan perjalanan...
konvoi secara 2 barisan...
lebih kurang 20 bijik moto chopper pelbagai model ada join..
dari jaguh sampai la ke vulcan..
tak laju pun.. dalam 100-110kmh je..
enjoying the ride with the wind......

lepas toll masuk ke hiway PD, kita regroup balik.
takut ada yg tercicir masa kat pekan PD tadi.. situ agak crowded..
btw, kita ada 2 escort car... gambar2 ni sume para sahabat dalam escort car la yg snap..

ntah camna la nak gambarkan perasaan bila dapat ride ni ek..
especially ride convoy..
masviona selalu je pelik ngn aku apalah yg bestnye naik moto ni..

hmm camna ek nak jawap..
takpe la.. janji dia faham minat kita dah cukup dah.. ;)

sampai kat lokasi Eagle Ranch Resort dalam jam 12pm++..
gi tengok booth jualan and pameran..
ok la.. byk aksesori dia jual..
geng harley Head Hunter siap jual jaket n aksesori harley 2nd hand.. murah plak tu..
tapi tak beli pun.. tak terbuka pulak hati nak membeli kat situ..
sbb niat asal mmg nak join gi tu sbb dah gian nak ride konvoi..

custom choppers pun banyak gak situ..


dan aku paling syiookk tengok moto chopper konsep old school ni..
plak tu kaler ijau plak..
model asal ialah Modenas Jaguh...
hasil tangan seni indah dari Eastern Bobbers



yang ni pun cun.... konsep army..
tapi yg ni bukan utk display, ni moto orang.. kita just posing amik gambar je...
tak silap aku model asal is from nitro.

lepas dah tgk2 sume..
memasing berkumpul dalam khemah besar utk tunggu kehadiran exco pelancongan negeri sembilan nak mai rasmi..

bosan betul menunggu exco tak sampai2 lagi.
ada la dalam 20min dok tercongok je menunggu..


bung bang bung bang ucapan itu ini..
maka rasmi lah sudah..
perut pun dah laparr...
jom pi makan.........

lepas makan, majority daripada ahli konvoi tadi stay 1 malam kat PD..
tapi aku tak stay lah.. kesian n isau la kat masviona n avin kat umah..
so dorang sume checkin apartment..
dalam jam 6pm+, aku n 3 rider lagi pun bergerak balik ke kl..


overall, apa yang buat trip ni jadi best is just the convoy ride...
pameran n jualan kat sana tu biasa je la... hihiih

*credit to BantalBusuk, John & Brian for the lovely pics.


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!