Header

Thursday, August 19, 2010

Tak Glow Pun


Cessssssshhhh!

Ini adakah kes tipah tertipu...menipu tertipah...hehehe

Tu abjad A,B,C.....XYZ nih ahkak mv beli ler ritu kat salah satu both yg kat dlm Mid Valley tuh...tulis kat pack tuh terang² jelas dan nyata katanya "GLOW IN THE DARK" kan so ahkak pun ngan rela hati lah belikan utk avin damia balik tuh terus semangat nak tampal kat bilik dia kan

Malam tuh try ler test tgk jadi ke idak......sekali harammmmmm nan adoooo pun uols dia nak glowing² pun uols....malappppp je macam tuh jugak kan....apa kes kan

Ahkak dah try test banyak kali dah macam tuh jugak....xde pun dia nak menyala ke apa.....tp ahkak tepek jelah jugak kat dinding tuh leh la jugak dia baca² bilik masa bilik dia...hiksss

Fyi, avin damia dah lama dah dapat count a b c....smpai z n 1 2 3...smpai 10 in BM n english pun tapi biaslah dlm² pelat sebutan dia lah kan.....hiksss

Ada gak banyak kali lalu both yg jual bendalah nih tp xde mood lak nak tanya dia....ermmmm xpelah...xkuasa nak tanya2

Tapi pesanan ikhlas buat peniaga² kat luar sana tolonglah berniaga ngan ikhlas n jujur lah klu kata product kita tuh ada kecacatan sket inform lah jgn nak sorok² n xnak turunkan rege gak....klu lah spesis mcm tuh mmg xkan berkat rezeki kita n xkan lama lah biz mereka tuh coz org klu dah terkena skali, mintak g kali ke-2 xnak dah dia kan....:)

Nak² skrang ni ha musim puasa...ingtkan xde lah peniaga yg tak berhati perut nak sangat jual produk smpai tak pk dah halal haram n xjaga kualiti janji nk untung jer 100% semedang....huhuhu

So renung² kan dan selamat beramal....hiksss



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

CatlinaFly said...

glowing dlm gelap pun tak?adik ipar ada mendalah ni, bentuk dinosaur, lepas kita tutup lampu, dia glow lah...

anyway selamat berbuka buat mas & famili...

Uncle Dol said...

tak glow ke dalam gelap? kalau camtu, suruh dorang tukarlah. not glow in the dark. hehehe...

mummysyafie said...

nor ada gak beli ni mas..yang bentuk star tu. bila tutup lampu ada gak glow nyer

mas dah tutup lampu ke..takmo ada lampu tido or lampu kecil yang lain taw..

kalau still tak glow gak..mmg ada sumthing wrong la ngan sticker tu mas.

CathJ said...

mahal ke Mas? aduhh rugi... tapi tak pe lah... dapat juga puteri membaca... ^_^

kekandang yg penjual tu pun tak reti apa benda yg diaorg jual... main hentammmm je...penting money lai...lai...

tuberose78 said...

tak silap sepatutnya mende tu perlu exposekan direct pada cahaya dulu utk dia serap.. than bila tutup lampu baru akan glow.. maybe mas tak exposekan pada cahaya dulu kut...

masviona said...

catlina,
mmg lah dia kena bg cahaya dulu pastu tutup lampu then baru leh nampak dia bercahaya tuh....tp ini nan ado nye

heheh...slamat berpuase jugeee buatmu!

Uncle dol,
yup tak....klu sempat tanya lah baik g tukar terus....hahahah

mummysyafie,
mmg lah nor dia kena memula bukak lampu dulu pastu dah lama tuh baru tutup lampu masa tuh baru kita leh nmpk dia glow ke tak kan....ini dia tak glow punnnn

cath j,
nasib baik lah tak mahal sgt pun....:) tp tulah xpelah xglow pun still masih menarik minat bebudak utk hafal abc pun jadi lah...kan

tuberose,
haaah mmg pun kak diah...tp ini xde nye dia nak glow...byk kali gak testing ritu...huhuhu

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!