Header

Wednesday, August 04, 2010

Waja baru dari Proton


hmmm..
ramai yang mungkin telah mengetahui bahawasanya proton telah gigih melakukan testing terhadap kereta terbaru mereka, yang bakal menggantikan waja..

dan ye, waja terbaru ni nanti akan diambil design dari sahabat lama proton, mitsubishi..
model yg bertuah ialah model lancer..
huh..



tu ialah sekadar gambar rendering (ramalan) yg diambil dari web paultan.org
dah ada dah org yang jumpe kete ni masa tgh atual testing kat penang..
tapi bahagian depan n belakang di bubuh tape itam utk mengaburi mata from design sebenar..

so jangkanya, model ternaru ni akan ada di pasaran mejelang suku terakhir tahun ni..
so tak lama lagi dah tu!

harga yg diramal adalah sekitar rm80k-90k manakala harga model semasa waja adalah sekitar 60-70k
hmm.. harap2 proton just wat facelift je la kat bumper depan n belakang n semoga enjin tetap guna enjin lancer yg asal... heheheh

so cmna?

kita ada pesaing baru utk kategori city and vios!
selamat datang waja lancer!

*aku lagi suka proton rebadge model ni daripada habiskan duit utk r&d tapi hasil tak seberapa... heheheh


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!