Header

Thursday, September 02, 2010

Air Kelapa Gading



Rezeki di bulan Ramadhan nih kan. Ada lah minggu² sudah (dah lupa dh bila) aku gi berurut sau badan. Tradisional massage kat tempat biasa aku dok gi berurut tuh kat Puchong Perdana tuh.

Sekali Akak tuh kasi kan aku kelapa gading nih. Masa aku call dia nak set appointment tuh dia dah tnya aku nak ke kelapa.....wahhh aku terus lah jawab nak tanpa berpk panjang (coz aku penggemar air kelapa muda....dulu, kini dan selamanya kot...hiksss) kan. Aku ingt sebijik dia nak kasi coz aku dok imagine kelapa biasa.

Banyak kot akak tuh kasi ada lah dalam 10 bijik kot tp kelapa dia kecik² then color kekuningan sket tuh. Kata akak tuh klu tak silap aku lah namanya kelapa gading...dia menyebutnya.

So aku pun balik lah malam tuh ngan hati yang gumbira....satu gumbira coz badan dah diurut² jadi...syok lah kan pastu dapat lah kelapa muda kan.....xsaba nak minum kot. Tapi balik tuh tak terus minum pun coz prebetsabu kan xde masa tuh dia outstation ke Pahang pastu aku lak xberapa nak pndai nak membelahnya


Beberapa hari kendian tuh baru lah dapat minum air kelapa gading nih. See tgk tuh prebetsabu memaras kelapa....sebijik je dia dapat buat....itu pun aku yg kena tolong settlekan tebuk tempurung tuh kasi air leh kuar

sebijik nih pun berminit² kot...hahahaha.


Aku pun xberapa nak pandai gak memaras kelapa nih but terror aku sket lah dari prebetsabu. Kesemua yg lain buah kelapa tuh adalah diparas oleh aku (bangga nih nak bagitau semua nih.....lol). Aku ni pun pndai sbb selalu tgk ayah aku n jugak abg² serta adik² laki aku buat....selalu tgk itu pasal jadi pndai gak ler even lambat pun....:)



Air kelapa yg dapat drp ermmm barpe eh 10 bijik kottt buah kelapa td....adalah 1 jug merah kat atas tuh. Yelah buahnye pun kecik kan so airnya pun sket jelah. Lepas tuh teruslah kami sekeluarga menghabiskannya malam tuh jugak......fuhhhh heaven giler dapat minum air kelapa nih....syokkkknye rasa macam nak minum lagi nih....hahaha


see! tgk anak dara weols

Dia pun semangat giler minum air kelapa nih. Memang dia pun rasanya dah besar nanti bakal jadi penggemar air kelapa gak kot macam bonda dia....hikss

So kepada Kak Ida sekeluarga terima kasih lah kerana dah membuatkan team mv.com kekenyang air kelapa gading malam tuh. Thanks Kak!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

prebetsabu said...

ehem hem.. pembetulan pembetuln...

ada plak sebijik je?

2bijik b kopek ok! plak tu yg b kopek sume yg keras2 yg x bape nak muda lagi.. yg b tinggal utk v kopek tu yg muda belia.. sekali ayun je terus dia terbelah.. haaaa....

:)

masviona said...

eh yeke b? dua ke...satu jelah....

eh bukan semua tuh pun dah keras ke...hahaha

prebetsabu said...

:( :(

Diarihatiku1976 said...

sedap air kelapa ni..

masviona said...

diarihatiku, sedap...sy mmg suka air kelapa pun

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!