Header

Monday, September 27, 2010

Basikal Utk Dia



Actually dah lamaga ler si anak dara weols tuh dok merenggek² nak basikal nih. Tapi malaslah nak ikutkan sangat kan semua kehendak dia, lagipun dia weols rasa camkecik je lagi kan utk naik basikal....huhuhu. (ibu bapa selalu mengganggap anak mereka masih kecik even dah besauu panjang kan.....standard lah tuhhhh!)

Tapi sejak balik kg dari lepas raya ritu selalu sgt dok renggek kan, asal dia nampak kakak² or abang² anak² jiran ke or sepupu sepapat dia naik basikal kan sure dia request nak basikal gak dari weols....so lepas di pk² kan mmg dia terliur sangat lah tu kan. So weols decide mmg dah leh la belikan dia basikal tapi saje lah delay² kan saje je kasi alasan kat dia kalau dia tak notty² dia good girl selalu dgr ckp bonda n walid dia leh la bonda n walid dia belikan.....hikssss kena lah trick dia sket kan


Dari awal minggu weols dah start dah canang kat dia.....klu Avin be a good girl nnti weekend nnti bonda n walid belikan basikal untuk avin kan.....ngeeee!

Dia pun dah tau kan...so selalu lah balas balik....avin good girl nnti weekend bonda + walid belikan avin basikan tannnnn.......lol

Serius kelakar okkkk....ghopernye dia lagi pandai main reverse psikologi nih uols......hahahaha

Anak sapa lah bijak sangat nih.....hahahaha


So sabtu lepas bermulalah episode weols menjelajah kedai basikal. Padahal dah terlupa dah nih, lepas meround alamanda weols ingt nak balik umah dah kan...sekali avin damia leh ingtkan weols pasal basikal dia so ahkak terus terlintas kat jalan nak balik umah seksyen 4 tambahan tuh ada satu kedai basikal so singgah lah sat.....then uols leh tgk lah avin damia testing kat situ gak uols...memula shy² kan nk try masa tokey kedai tuh soh test...pastu dia dah start nak...dok tawaf kat depan tuh xnak turun² pun

terus pandai tau uols....memula je kekok sket pastu dah leh handle ngan properly dah pun...hahahaha

siap bukak shoes lagi tuh....hiksss

tapi disebabkan offer kat sana xsyokkkk weols tak jadi beli pun....dia xminat kaler merah nih uols nk gak kaler hijau.....serius dia nih macam minat giler ngan kaler hijau (like bonda like doter sungguhhhh!) tp serius lah ahkak xpernah ajar dia soh minat hijau...ahkak kasi kebebasan utk dia suka kaler yg dia suka tp disebabkan yg hijau tuh besar sket mcm utk budak 6-7thn je so weols xjd lah nk proceed.

Explain kat dia next time je.....so that dia paham...pastu gi econsave jalan reko dekat ngan bazar malam bangi tuh nak beli barang² utk buat order spagethi utk open house umah member n jugak masak² for family gahtering kat teratak mv.com kan....ahkak saje nak mengetest buat roti jala, kuah kacang + nasi himpit n spagethi nak jamu mama+ abah n kakak² ipar n biras semua kan.


So weols decided beli basikal nih utk avin damia, ini walid dia terpaksa sangkut kat troli tuh coz dia tak kasi walid dia nak g tinggal kat cashier dulu while weols masih mau memilih barang² kan...melalak tau uols


sebabnya dia takut weols tak jadi nak beli lah tuh.....hahahha. So terpaksalah sangkut basikal tuh kat situ



Author's note: untuk anak kan...ibu bapa sanggup buat apa saja...kan???

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

nUR_rOsALiNdA said...

sukanyer dia dah dapat basikal tu..hehehe~

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!