Header

Wednesday, September 22, 2010

BBQ on Raya ke-3




Kalau kat klate menu biasa n jugak standard di hari raya adalah nasi dagang, satay, ketupat palas n jugak nasi himpit n ada lah kuih² feveret yg lain mcm tapai beras semua tuh (sy xberapa suke tapai beras....makan ikut mood tp tapai ubi kayu tuh best gak klu layan skali sekala kan...hiksss) so dh boring nak layan makanan² tuh semua makanya weols decide nak wat bakar² malam raya ke-3 tuh.

Actually memula adik laki tuh lah yg start kasi idea kiranya dia lah yg banyak nyumbang n keluarkan duit utk beli² bahan² mentah tuh semua. Weols lak hari tuh banyak gi beraya umah member² kan so balik dah agak kelewatan n adik badik yg lain dah sebok nak start bakar² dah time tuh...huhuhu.Jadinya weols lebih kepada readykan perut utk makan jerlah.....hiksss.


Gambar tak sempat nk snap byk² coz bz dok berbual....bz n tak sabar nk makan n jugak malas nk g naik amik camera kat atas umah....hahahaha.

Dlm gmbr nih kan, nampak tak ada cahaya² dr torch light tuh kan....hiksss. Sebabnya adalah sprti gmbr dibawah.....hiksss

Geng² yg tak berbaju, berkain pelikat n all that nih....hahaha....bukan main lama nk kerjakan lampu nih kasi menerangi kawasan nih. Dari before start depa usahakan smpailah ada ayam yg dah masak barulah menjadi uols.....tapi nasib baik lah menjadi gak kan dari langsung tak menjadi....lol.

Sebab tuh lah org kata, jadi lelaki nih bukan senang....jadi ketua keluarga nih bukan tugas yg ringan....jadi ingatlah wahai lelaki² diluar sana ok jangan asyik nak bangga je dpt jadi ketua dalam keluarga makanya asyik nak soh org ikut jer ckp kita biarpun pendapat kita kadang² tak betul....ingt banyak tanggungjawab n tugas lain yg perlu anda pikul n jalankan dengan sempurna.


Author's note: haaa pada suami² n jugak bakal² suami silalah lengkapkan diri anda ngan pengetahuan asas yg lain mcm sekurang² nya anda perlu tau macam mana nak tukar mentol lampu umah ye jgn smpai bila mentol dah terbakar kena call electrician lak nk tukarkan mentol......ahakssss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!