Header

Friday, September 17, 2010

MV's Hair Treatment....before raya



Ok ni dia cerita hari khamis iaitu sehari sebelum raya lah kan (haiii xkan dah lupa kottt, kita raya kan hari jumaat bersamaan 10hb september kan...lol).

Selepas membawa mem besar aka my mum lah kan ke psr untuk membeli ayam lah ikan lah mee kuning lah lengkuas lah halia lah kan...dah menu nye manyak...nasi dagang lah mee goreng kuew teuw lah apa lah kan.

Pastu menyinggah plak pasar juadah...sebab penat saya ckp kat my mum xyah masak kita beli jekat pasar juadah....senang criter...hahaha. Xpelah anak dia balik sekali sekala biar mak dia yang mengatur ngan anak dia plak nak beli apa nak makan apa kan....:)

Lepas tuh balik umah dalam kol 4++pm gitu kuar balik, itu pun lepas line dah clear...hehehe. Kuar dating berdua je ngan prebetsabu sbb avin damia sebok main ngan sepupu sepapat dia....elok weols tgk dia tgh leka main tuh baru weols cabuttt cecepat klu idak jgn harap.

Dia tak nangis bila tau weols kuar cumanya xsmpai 10mnt tnya lagi...."bonda mana..bonda"...." walid mana...walid" bila ada yg explain elok2 kat dia dia paham lah....sambung main balik pastu tanyalagi soklan sama....sampai ler weols balik umah....hahahaha (siannya anak bonda kena tinggal....lol)

Asalnya plan camni, memula prebetsabu g anta i kat saloon nih (ni saloon peberet i klu balik kelantan) then dia g anta madam A grooming kan. Tapi last² ngan prebetsabu skali dok bertenggek kat saloon nih coz semua car wash pun ramai org....que panjang giler kan.

So weols kasi tukar plan lah, malam karang plak kuar cuci kete lagipun i nak gi scaling gigi (last² tak jadi gak coz klinik gigi peberet i pun dahh tutup gak....adoyaiii....cuti raya lah tuh).

Tapi ok gak tuh coz my hair treatment nih saje dah 2 jam ++ dekat 3 jam gak ler.....huhuhu.




Lepas dah buat treatment baru ler terasa mcm diva...eh silap lah...terasa mcm princesss...eh silap lagi itu avin...baru ler terasa mcm diriku ini....hahahaha...mls nk sambung ayat biarlah prebetsabu yg sambung ayat nih....ahaksss.

Pastu dah settle nih balik umah sedang2 elok time nak berbuka kan....kemas² hidang² pastu tunggu je lah azan dilaungkan menandakan masuknya waktu maghrib n waktu berbuka bagi wilayah......:) lol



Author's note: Owhhh lupa nak cerita lah kat kedai nih ada sorang budak lagi yg mcm ala² sewel gak kot otaknye....huhuhu miang giler kottt....aiii yg mak org nih pun nak di tackle nye....huhuhu. Giler i tau!!!!. Siap offer nak snapkan picca lah...pastu wat taktik nk tnya nama i...katanya dia suka tgk citer ular emas (kebetulan saloon tuh psng tv n time tuh cerita ular emas)...sbb dia suka ayu raudah...pastu tanya i bistu awak nih apa nama....ayu apa??? mesti nama ayu nih sbb mmg ayu pun.....hohoho.....xkuasa i nak layan tau....geli gilosssss hoccay!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

CathJ said...

apa pun..... kening awak lawa lah... ^_^

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!