Header

Thursday, September 23, 2010

Tuan Guru Nik Aziz, pokok

Bukan susah pun kan nak boleh pahala?
selain perkara asas yang 5 tu, banyak lagi cara² yang simple but yet gift us pahala yang tanpa kita sedari..

contoh paling senang, bak kata tazkirah from Tok Guru Nik Aziz ni, ialah menanam pokok..
haa.. senang je.. tanam je pokok, then kita dah berupaya mendapat pahala sedekah..
burung yg tumpang bertenggeek, lebah yg hisap madu, makanan berupa buah, perlindungan berteduh.. wahh pahala utk kita..

jom kita pahamkan dan praktikkan..
mudah tapi memberi makna yang mendalam..



ok.. selamat beramal!

credit tu pembikin short video ni sempena kempen filem pendek 15malaysia dulu.

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!