Header

Thursday, October 28, 2010

2010 - Proton Saga Facelift

Wahh.. seronok pulak kita dok war-warkan cerita psl kereta ni kan?
Selepas soft launch Inspira, kita tengah tunggu pulak pengumuman rasmi pelancaran Saga Facelift..

Umum tau, Saga BLM yang ada sekarang ni dah mencecah 2 tahun kitaran dia..
Proton nak jadi maju so dia ikut la trend competitors dia yg lain... dia akan renew penampilan kereta dia selepas 2 tahun kat market, then cukup 5 tahun dia akan launch model baru plak.. gitu la yg diamalkan oleh brand lain especially brand jepun.

so now dah hampir masanya untuk Saga diberi nafas baru.. facelift..
facelift ni just minor touchup la.. especially kosmetik luaran dia..

dan dah ada spyshot dah tentang model tu!




 heheheheh...
potong stim lah kan berbalut2 camouflage bagai ...

nak tengok yang rupa sebenar tanpa penyamaran?

haa ni haa diaaaa..





Pandangan peribadi aku... alamak cun seehhh

banyak gak dia ubah ni.. bumper depan.. bumper belakang tambah reflector.. baru nampak mcm lebih luas bila ada reflector.. tak nampak kosong sgt... led signal side mirror.. volume control kat steering.. dual airbag.. lampu depan cun.. macam madam A punya lampu! lampu pun ada iras2 inspira.. lebar gitu! lampu brek belakang mcam pakai led gak..

tapi... harga nanti up berapa? aku rasa lah ada gak dalam 5-6k ni dia up! Dijangka akan di launch by this November..

anyway, congrats n kudos to Proton!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Nastradamus said...

memang nice!lampu depan ala-ala madam A gitu.hahaha..

tengok pada belakang,dia punya tail lamp macam dikecikkan je sikit.tak tahu la kot-kot ilusi optik.

facelift ni nampak gagah sikit dari yang sedia ada.tak nampak lembik la.teehehehe~

PutraRocker said...

so ugly

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!