Header

Tuesday, October 05, 2010

Alhamdulillah.. rezeki avin

awal² raya dulu, fuhh avin damia sikiitt punya sombong!
dia tak heran pun ngn sampul berisi duit raya..
orang nak bg ia, dia leh kata.. "tak nak duit.... nnti walid bonda bayar.. " hehehe adoiii

tpi lepas dah lama² dia dok tgk sepupu² dok seronok kumpul duit raya, maka agaknya dia pun terikut² gak sikit2..

tapi biasa lah avn nurdamia alhamra nih.. pemalu betul..
nak salam pun dia malu2..
time org soh salam.. haaa berlari dia sorok muka kat weols.. sambil sengih2
so terpaksa la pujuk2 dia "ok ok jom walid n bonda ajar" sambil pimpin tangan dia yang masih malu2 tu..
salam then tanya dia "haa.. cakap apa?"
dgn nada perlahan dia cakap "slamat ari rayee.. mintak maaf zahir batin" (tapi sgt pelat!)
kekeke.. bagus!
dapat je sampul raya terus pass kat aku "walid simpan nnti masuk tabung eh"
;)


raya this year pun dah sampai penghujung kan?
so rasanya collection duit raya pun dah takde dah lps ni..
makanya malam ahad tu weols pun berjemaah la nak kira duit raya dia..

time aku amik duit raya dia tu, terus avin sound aku "eh itu avin punye lah.. simpan!"
errkkk

"ala avin.. ni walid nak tolong kira ni ada berapa.. avin tolong walid kira ye?"
"oo.. ok walid!"

ehhehe..
terus weols bukak satu persatu sampul raya tu..
dia pun sebok gak tolong bukak sampul tu
"waaahh walid.. ada duit la walid!"
teruja plak dia..

"mmg la ada duit dlm tu kan org kasik kat avin.. nnti leh simpan"
"nnti leh pegi kedai mall.. kan walid?"

adoii.. tamparan hebat ni..
share hobi yg sama ngn bonda yee duhai avin damia..... heheh
tapi bagus gak.. serampang 2 mata! bawak gi shopping, bonda ngn avin serentak jadi hepi.. hehehehe senang je nak bagi dorang hepi kan?



so setelah hempas pulas mengeluarkan duit² dari sampul..
maka itulah dia antara duit raya yang berjaya dikumpulkan oleh avin damia..

"wahh walid.. banyak naaa"

so lepas tu kita mintak avin sort duit2 tu ikut warna... ini red.. ini green.. ini blue.. ok kita kumpul ikut sama kaler.. pandai dia!

alhamdulillah.. rezeki avin melimpah ruah!
nnti kita masuk akaun bank ok avin!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

zura@iwan said...

alhamdulillah rezki....bleh menabung le...

IdungPanjang said...

hi lah avin !
bestnye lah collect duit raya byk2. nnti bg uncle idung sikit tau!


aku dah lama tak menjelmakan diri tapi yg pasti, masviona.com sentiasa di hati..

plis mv n ps, update la kerap sikit n seperti biasa, entry dari korang sure berisi ringkas dan padat even korang just cerita hal keluarga and aktiviti korang, but sure korang ni mmg seronok lah!

and ps.. lama dah kau tak update pasal info2 n tips2 especially bab finance.. ehemm.. aku jeles tau tgk korang ni!

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!