Header

Monday, October 18, 2010

Bijak....Bijak...Panjang Akalnya


Tengah² dok berborak (prebetsabu kan bukan dia boleh kalau ahkak senyap je sure dia request soh ahkak ckp² or bercerita ngan dia) ngan prebetsabu dalam kete otw balik dari Alamanda nih xsilap nih...tetiba Avin damia panggil dari belakang

Avin:     Bonda...bonda tgk sini
Bonda:  Mana syg?
Avin:    Ni...sini na bonda


Dedua tingkap uols dia tampal dia nye hasil seni kat skool tuh kat cermin tingkap merpati putih tuh. Alkisahnya jumaat lepas ahkak amik lah hasil seni lukis n mengaler dia nih kat skool. Selalunya ahkak amik then ahkak tepek kat pintu wardrobe dia kat dlm bilik dia lah (bila entah dia nk sleep dlm bilik dia tuh) but ritu terlupa nak bawak masuk umah so tertinggallah dlm merpati putih tuh.

So semalam masa kat dalam car dia ternampak kan pastu siap bebel²....ini avin punya avin yg buat nih pastu siap cakap cantik kan bonda avin letak sini......lol. Weols layan jerlah dia siap puji² lagi....hehehe. Yelah uols time nih lah kita nk jek dia ngan kata² semangat kasi dia lebih semangat nk study...hehehe



dia bangga tuh ngan kerja tgn dia....hehehe....dia ckp dia suke green kaler (xde paksaan eh uols dia yg suke sndrik)

Pastu dah sampai umah tak kasi weols bukak tau, yg xleh blah tuh siap pesan lagi tuh , xmo usik tau bonda!...wakaka. Jadinya weols pun biar jelah mcm tuh, kang esok walid dia nk bawak merpati putih tuh pepandai ler walid dia bukak...hiksss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Linglung said...

hehe..comel! nanti penuh cermin kereta dia tampal dgn lukisan..haha

zetty zone said...

takpe2...cermin keta merpati bnyak hahaha...sokong mia comel!yeah...nanty balik pj kak zati tolong lukis sekali.heheheheh

ArELeEz said...

buleh la avin wat pameran solo pasnie! he3..

masviona said...

linglung,
xkuase ahkak dik...klu kat umah ok jgn kat kete nnti bahaya xleh tgk kiri kanan...muahahaha

zetty,
owhhh kak zati bersekongkol eh...huhuhu..nnti balik pj siap la

areleez,
tetiba best lak dgr pasal pameran solo nih...kalau laku sure kaya mak ayah dia kan...hahaha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!