Header

Wednesday, October 27, 2010

Blackberry Torch 9800 from Celcom

Sticky n3 ye uols selama 2 hari = 48hrs. N3 baru srcoll je kat bawahh tuh haaa.TQ


Perhatian kepada semua Blackberry Lovers (termasuklah MV kan) dan jugak penggemar aka kaki gadget mcm prebetsabu n his wifey (MV ler tuh) ye!

Sekarang nih ada tawaran hebat dan peluang keemasan utk uols. Dan uols tak patut uols lepaskan begitu saja. Tambahan pula tambah2 lagi bertuah jikalau anda ni tergolong drp nuffnagers…..fuhhhhh mmg sunguh2 bertuah ler badan anda.

Sebab apa?? Betul nak tau nih???

Ok kalau serius uols nak tau sat lagi ahkak mv uols yg baik hati lagi pemurah nih share ok tapi kena lah baca dulu apa yg ahkak mv nk tulis nih dulu.

Sebelum start bitau uols apa tawaran yg best n peluang keemasan yg tak patut uols lepaskan tuh (rasanya dh ramai yg tau pun tp xperlah ahkak gatal2 gak nk berahsia…hehehe) ahkak nk buat pengumuman kat sini yang satu lagi produk Blackberry yg leh dikatakan paling cool akan kuar di pasaran Malaysia tak lama lagi iaitu pada 29 october 2010 nih dan yang paling bestnya akan di lancarkan oleh Celcom. Nak tau apa dia?????? ok jom baca nih!!!

Celcom akan memperkenalkan Blackberry smartphone yang pertama yang akan menggunakan dwi function iaitu keyboard qwerty n full touch screen yang diberi nama Blackberry Torch 9800. Pastu boleh slide plak tuhhh…..Fuhhhhyoooo!

Wahhh gitu kannnn…..gandingan yg mantopppp dah ler BLACKBERRY (semua org mesti kagum tidak terperi) pastu dwi function qwerty keyboard n touch screen. Dedua function dia ada beb!!!  

Bleh type hentak2 keyboard (klu mode marah n gaduhhh ngan bf/gf) pastu boleh jugak sentuh2 n belai2  manja screen tuh (time mood happy n feeling2 rindu2an gitu).

Dibawakan oleh CELCOM (kagummmmm bebbbb!). Celcom dengan rangkaian terluas di Malaysia dgn 3G yg laju gilosss babasss gitu kan melalui Exec 50 plan pastu dibuat contest plak oleh NUFFNANG (mmg I lap u lah nuffnang….hiksss)...mmg gempak lah uols paduan yg kena pada tempatnye.


Screen pun besar…if rasa penat nk tekan2 pakai qwerty keyboard tuh sentuh2 lah kat screen lak kan…Terbaek kan!!

Alamak dah terpecah resia dah lah uols. Ahkak dah terbitau dah tawaran hebat n paling cool n bakal menjadi the best deals in town nih…huhuhu….gasak ler kira halal lah kan.

Jom kita buat review sket pasal Blackberry Torch nih….Sedikit sebanyak ahkak amik dr pengalaman sebenar ahkak yg telah menjadi pengguna blackberry sejak setahun lebih2 yg lepas eh.

Ermm masa tuh time nak kuarkan henpon segan lg main  sorok2 dlm handbag apa bila nak check BBM ke apa2 ke kan (maklumlah masa tuh Blackberry tak berapa nk terkenal n glemer lagi kan) tapi budak skrang nih yg baru2 dpt BB nih siap bangga2 apa siap sengaja kuarkan BB dr dlm poket or handbag kalau benti makan kat gerai2 tuh….hahaha….

Tapi so far for me ada Blackberry nih mmg best ler uols. Semuapun best tapi adatlah kan tipu lah klu kata xde masalah langsungkan tp itu semua tak menjadi halangan pun coz semua benda ciptaan manusia kan confirm akan ada cacat celanye dimana2 kan tp minor jelah uols mcm bateri dia cepat habis itu je pun…..yg lain tuh leh dikatakan tip top lah kan.

Blackberry Torch nih datang dengan system pengoperasian yg baru iaitu  Blackberry Operating Systems 6 n ahkak mv rasa ini yg telah banyak mengujakan para fanatic BB user kerana dengar ceritanya banyak kekurangan2 dlm OS yg lama telah diperbaiki dengan OS yang baru ni n ini sememangnya satu pegumuman yg ditunggu2 oleh ramai pengguna setia BB diluar sana…..pastinya seperti ahak MV n prebetsabu jugak ler.

Ok jom kita tgk basic spec Blackberry Torch nih ngan kelebihan2 lainnya yg mcm ahkak senaraikan kat bawah nih lah ye uols

  • -Kamera 5 Megapixel 


Ada function flash, 2x digital zoom dan boleh merakam video dgn kapasiti 640X480

  • -GPS n Blackberry Maps
  • -Bluetooth v2.1
  • -Wi-Fi 802.11 b/g/n
  • -Jaringan 3G

Pastu Blackberry Torch nih dia nye screen tuh adalah HVGA 3.2” dengan resolusi 480 x 360. Yang nih serius berbeza ngan BB storm (Prebetsabu punya lah tuh) yg sebelum nih klu tak silap menggunakan teknologi SurePress.


Blackberry Torch tdk lagi mengunakan teknologi SurePress utk screen nye….harap2 nya teknologi ini lebih basgu utk menggelakkan syndrome typo yg xlehh lari drp touch screen user sebelum ni.


Memori yang disediakan utk Blackberry Torch pula 8GB dan boleh ditambah microSD hingga 32GB dgn disediakan zoom effect dgn hanya menyentuh dgn jari saja uols. Bestnye!




Selain Blackberry Messengger atau lebih dikenali sbg BBM (yg ini mmg kelebihan BB yg xleh ditandingi oleh yg lain lagi nih…mmg syok lah!!), Social Networking Site (SNS) atau DJ radio kan suka sebut laman sosial yang lainnya turut tersedia seperti Facebook, Twitter, Buzz, dan banyak benda lagi lah kan


Eh uols fenat dah nih ahkak mv nih taip nih senang citer Blackberry Torch nih mmg banyak ler kelebihan dia kena plak ngan pakej yg celcom tawarkan nih Celcom Exec 50. Nak tau pakej dengan lebih lanjut silalah layari laman web rasmi Celcom ye uols tai sebelum tuh tgk lah summary yg telah ahkak copy n paste kan utk uols nih…readers tersayang kan…hehehe

plan murah dgn hanya rm50 sebulan kita leh subscribe plan BB

So kalau dah paham uols n dah dapat segala info tuh hurry up!!! la n jadilah salah seorang drp 100 yang pertama untuk memiliki Blackberry Torch 9800 ini dengan register dengan Celcom Exec 50 kerana banyak faedah2 n kelebihan yg uols akan dapat selain drp hadiah2 free (hadiah mmg lah free kan…ahaksss) yg telah tersedia untuk anda. Apa tunggu lagi kan?????

Dan juga buat para nuffnangers yg diluar sana tuh peluang untuk anda menyertai contest ini masih terbuka kerana Contest Nuffnangers get to win Blackberry Torch 9800 smartphones from Celcom!  Ini akan dijalankan dari 18 October sehinggalah 28 October, iaitu selama 10 hari, dan ada 2 Blackberry Torch 9800 untuk dimenangi, so apa tunggu lagi? Jom mari kita sama2 mencuba nasib!!!



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD

Camna?

2 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

Yep...bb ni best..
Sudah guna..hihihi

masviona said...

Ms. Lilies,
wah yeke mimi...uwaaaa jelesnye...hehehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!