Header

Sunday, October 31, 2010

Cucur Udang MV

Pagi tadi sarapan ngan cucur udang ni lah. Fuhhhh mantopppp! **sila kejungkan diri anda kerana sy akan masuk bakul angkat sendirik jap lagi ni

Cucur udang yg lembut gebu hasil air tangan sendrik ditambah plak ngan hirisan bawang halus2 kt dalam tuh...fuhhhh mmg leleh air liur kalau makan time panas2 tu kan...serius

Pastu dicecah plak ngan sos cili life...wahhhh ko terbayang2 mcm ayam atuk KFC (atuk KFC ni avin yg kasi nama coz KFC tu kan logo dia tuh muka colonel ngan misai panjang semua so dia panggil atuk ler...haha)

Sesekali layan makanan tradisi melayu nih...aka makanan org kampung ni kan syok gak asyik dok makan nasi lemak xhabis2 badan pun berlemak je jadinya xpun roti canai xpun tossei kan...sesekali dpt makanan ala2 gini...syoknye

Alhamdulillah dah kenyang makan cucur udang...hikkssss

Author's note: Nak tips kasi cucur uols lembut n gebu tanpa meletakkan soda or serbuk penaik?? Caranya senang saje bancuh tepung gandum tu guna air panas confirm gebu n lembut uols...slmt mencuba



Sent via BlackBerry from Maxis
Camna?

3 Comments Uols:

Cik Wanie said...

Uish sedapnya kak,
Nie yg nak ke dapur pegi buat nie,
Tapi kenalah tukar udang ke ubi kentang,
Sbb wanie x bole mkn udang...

masviona said...

Wanie,
gi buat lahh wanie layan pepg nih sedap nih....:)

Cik Wanie said...

dah buat dah ptg smlm,
wanie buat cucur jagung ngn ubi kentang,
hihihiih

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!