Header

Tuesday, October 19, 2010

Dokumentari Brisbane - Part 12: South Bank n Wheel of Brisbane

Even dah berbulan² uols, lantaklah ahkak nk gak update dokumentari trip ahkak MV n abang PS ke Gold  Coast n Brisbane ritu selain drp nak dijadikan ingatan n memori utk diri sndrik dihari tuakan salah satu sbb ahkak nk update lagi coz ada yg request....hehehe (nampak sgt dasar pemalashh kan...huhuhu) 

Ok ingat lagi, masa kat Part 11, ahkak dah inform uols kan next episode kita akan review masa weols berjimba di Queens Road n Eye on Brisbane at southbank.

that time ramai giler org.....tourist from japan n korea pun ramai sgt
esampai je weols kat Queens Road ni, terus ler serbu tempat shopping kan, mmg sini heaven ngan tempat shopping pun. Kiri kanan jalan tuh tempat shopping uols, rambang mata ahkak dibuatnye. Ahkak masa nih laju jer jalan prebetsabu pun tertinggal kat belakang, berjalan ngan mata melilau sana sini tp xde pun mtak prebetsabu benti soh amik gambar...huhuhu. Biasalah uols excited terlebih! wahai lelaki² diluar sana pahamilah naluri seorang perempuan yg suka membeli belah kan...hiksss
Cha Cha Chap nih sbh restoran ye uols
Ini masa memula smpai masih sempat bergambar...:) kat pintu pun jadilah....janji ada gambar gitu lah conceptnye...ahaksss

Bank of Quensland


tshirt nih mmg banyak kat sini

n weols mmg borong sakan tshirt nih....rege lebih kurang kat GC jugak but choice lbh variety...so kita ada banyak pilihan.

 
ini LV Boutique kat Brisbane

Masa kat GC pun ada amik gambar masih belom puas kat brisbane ni pun amik gambar gak pastu masuk ronda² cuci² mata pastu tenung je neverfull lelama.....hehe. Jadilah pasang angan² je dulu kan mana tau ada rezeki nanti kan.


Ini weols sempat posing kat Notre Damn yg sudah tdk beroperasi lagi coz  ia tdk dibuka utk public lagi
Lepas dah lenguh bukan saja kaki n lutut malah seleuruh anggota badan coz asyiklah dok menjelajah Queens Roads sampai siang dah bertukar ke senja n senja pun dah bertukar ke malam hari makanya weols membuat keputusan untuk berpatah balik ke South Bank

Masa balik weols menggunakan services City Cat

Pastu jenjalan lah plak area sana n then tetiba mcm ter feeling lebih lak nak beromantika de amour naik gondala yg ala² Eye on Malaysia lah plak kan

Tapi kat sini ia dipanggil Wheel of Brisbane

 

Fuhhhh best gak beromantika di atas nun sambil menikmati panorama kota brisbane dimalam hati.....getus hati kecil MV...mungkin la, ahkak pun dah lupa dah

before naik

prebetsabu post macho...coz dia excited gilos kotttt

prebetsabu sempat snapped picca nih....nice shoot for me!

Sempat amik gambau dari atas tuh
 
haaaa...2 nih cukup coz
weols nk berbueno beromantika sebentar!

 hehehehe

Ok....sekian tamat part 12
nnti klu ada masa sambung lagi.....hikss


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

dhamirah asilah said...

bestnyer.....mcm nk g sana jer...

masviona said...

dhamirah;
best..best...gi ler sana...:)

» FarahFaiz « said...

hi mv...fara nk mntk opinion sket...i'll be going to GC in may...so fara nk mntk opinion from both of u since korg dah menjelajah bumi GC tu kan...hehe..emm...if let say ktorg xde transport and we would like to go to brisbane..ada ke bus yg ke sana yek? is it good if we stay 2 days kat brisbane and 2 days kat GC?

» FarahFaiz « said...

salam mv...i wanna ask u several ques about GC...i'll be going to GC this may...and ktorg plan nak g brisbane skali...but we all xde transport and we planned nk naik bus jer...ada ke bus yg ke brisbane yek? and one more thing, ok tk if we spend 2 days kat brisbane and 2 days kat GC? thanks yaa mv...

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!