Header

Thursday, October 07, 2010

Family in The House


Kalau tak silap 2 weeks ago lah, my family in laws datang beraya kat teratak mv.com mengiringi my mama n abah (pil).

Every year pun weols rotate benda yg sama je, kita beraya umah adik beradik yang lain tp this year yg datang kali nih tak cukup korum sbrnya tapi xperlahh dah masing² ada lak hal masing² kan janji dpt kumpul seramai yang termampu.

Xtau nak masak apa, puas dok pk² last² aku masak je roti jala (sbnrnya lps makan kat umahh neighbourd weols masa g beraya umah dia ritu terus termengidam lak...ahakss). First time sbnrnya baut roti jala nih resepi browsing² kat tenet je banyak resepi pastu dia nye acuan pagi tuh nak buat pagi tuh ler baru terhegeh² nak g beli....ahaksss


Sebahagian drp roti jala yang sempat aku jala.....hahaha. Semua yg datang pun terkejut sbb roti jala aku lain drp yg lain kalernye hijau.......mestilah hijau...green kan always in my heart....green always around d world gitu kan....itu harus!

makan yang entah kali keberapa ulang dah nih.....:). Menu of the day roti jala + kari ayam, nasi himpit + kuah kacang n spagethi bolognese air tangan masviona gitu....oklah kuah kacang tuh...kacang tuh digoreng oleh prebetsabu...:)

mama n abah sampai lewat sket so turn dia makan lewat sket lah...terpaksa lah sbb kakak² n abang² n anak² buah yg dah smpai dah lapa kan..:)


Actually nih lah guest yg smpai paling awal. Sebenarnya xde ajak org luar pun just family jer nak datang itu pun mama yg proposed date tuh pastu sbb dah alang² masak lebih sket ajak ler family kak nani our neighbour nih dtg umah (dia lah yg masak roti jala yg sedap tuh ritu.....hahaha)

Itu Avin damia yg nak menjobo basikal baru dia dekat wan n atuk serta sepupu² nya yg lain...ala kat semua org lah kiranya....ahakssss

tgk dvd player sesama....baby bright or brainy baby dah lupa dah mana satu asyik ler tukar²...kang kejap² barney lah...mcm² lah

alahai...tgk lah anak dara nih posing ngalahkan artis yg posing utk majalah mangga kat tepi swimming pool je ahkak tgk nih......lol. Dia tgh bercerita apa lah ngan atuknye tuh ahkak pun tak sure lah uols....ahaksss

family potrait yg sempat dirakamkan

posing lain² kedudukan lak....:)...utk raya 2010

Lepas tuh sesiap gi beraya kat umah jiran dan jugak kengkawan yg lain....adoiii makan lagi...camno lah nk kurus nih kan....huhuhuhu


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

7 Comments Uols:

atty's said...

kty takdpt dtg time ni ke kelang..pakcik kty buat kenduri masuk umah baru ..huhuhuhuh..

masviona said...

atty;
yeke kak xpelah...maybe next time ada rezki....ahad nih insyaallah leh jupe lg

mummysyafie said...

yang baju putih pakai spek tu kenal la..

masviona said...

mummysyafie,

nor mmg pun ritu kan ada mas ckp dia bitau dia kenal masa nor dtg besday party avin last year.....satu opis BPR kan?

prebetsabu said...

glamer gak si shawn ni ek?

ehem mv.. bpr istilah puba kala lah.. SPRM ok dah naik taraf jadik suruhanjaya bukan badan lagi.. ;)

Cik Wanie said...

Roti jala...
Sedap tue kak,
Lagi sdp mkn ngn susu pekat,
Nyum nyum...

Akk,
20hb nie wanie ada kat area bangi,
Kita jumpa jom sekali ngn kak atty

zura@iwan said...

pandainya buat roti jala...suka mkn gk...hehe...kita pon kalu nk buat sdiri kena la beli acuan tu...hehe..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!