Header

Tuesday, October 12, 2010

Kalau Berpacaran - I LIKE!

Wahai adik-adik sekalian...
dan tak lupa jugak mereka2 yg dah tua dewasa dan masih sedang hangat bercinta..

Cuba korang try layan lagu Sohaimi Meor Hassan Featuring Ana Raffali & altimet ni
Sangat bagus dia punya nasihat..

Banyak kita tengok, especially tu muka budak2 sekolah je lagi..
tapi dia punya kepit2 ramas2 masa berjalan pipin tangan rangkul pinggang mak aiiihhhh!
tak segan langsung peluk2 depan orang ramai.
eeeeeeeehhh... duit poket tambang bas tu pun makpak yg bagi la... tak malu

so adik-adik..
kalau bercinta tu jangan over dan jangan poyo ye..
percayalah.. nanti diri sendiri yang rugi!

Abang Prebetsabu dan Kakak masviona ni pun pernah muda dulu tau!

Jom hayati lagu ni:

Kalau Berpacaran.

[Sohaimi Mior Hassan]

Kalau berpacaran
Memang banyak pantang larang
Menjaga susila
Ibubapa adik abang

Apabila berdua
Carilah tempat yang terang
Agar tidak pula
Mencuba aksi terlarang

Chorus:
Boleh pandang-pandang
Jangan pegang-pegang
Duduk renggang-renggang
Bertambah sayang

Biar malu-malu
Biar segan-segan
Kerna malu itu
Perisai orang beriman

[Ana Raffali]
Kalau berpacaran
Jangan tunggu lama-lama
Kalau dah berkenan
Jumpalah ayah dan mama

Hantarlah rombongan
Meminang dengan segera
Kalau terlambat kasih mu disambar buaya

ulang chorus

[Altimet]
Yeah
Kita sambung cerita
Kalau kamu berdua
Aku yang ketiga

Aku penambah perasa
Aku lah pendarab nafsu serakah
Hai teruna bikin perangai selamba
Hati si dara kata tak apa

Berani buat terima padah
Kalau tak sedia
Ucap syahadah

ulang chorus 2 kali







aku suka betul si Meor ni sebut PEGANG & RENGGANG.. eheheh
teringat lak kat lagu killer song Meor ni Epilog Cinta Dari Bromley


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

*Tinie* said...

I like to.... best lagu ni ..happy je dengar

masviona said...

tinie,

tulah kan...best...:)

Shahrul said...

love this song..so catchy kn..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!