Header

Monday, October 11, 2010

Kenduri Naik Haji


Tahun nih 4 org dr kalangan sanak saudara yg terdekat bakal menunaikan haji ke tanah suci mekah iaitu

Chek aka atuk saya...ini blah my mum blah ayah.

Blah my dad, arwah Tok Ayah dah lama meninggal masa sy skolah rendah lagi n dia mmg dah banyak kali g haji pun....arwah dulu dikenali sbg Tok Haji Shariff...jom sesama sedekah al-fatihah untuk arwah tok ayah saya.

ini mak long saya
see....tudung kaler hijau uols mcm tetau saya nak datang umah.....lol (perasan!)

Pastu ada lagi 2 org sepupu saya n husband aka tuan umah dimana kenduri nih bertempat lah tapi picca depa nan ado yg zoom mcm nih, maklumlah tuan umah mesti lah bz kan nak melayan tetamu sana sini. Ini pun kiranya dah malam hari dah habis dah sesi melawat² nih

Ni semua sedara mara berkumpul nih....ramai giler...yg kekanak ribena ada yg bertapa kat atas ada yg dok main otomen cosmos dok lawan raksasa guna bantal lah ada yg dok melayan internet ada gak geng² dara pinggitan yg dok bergosiping kot dalam bilik....mcm² lah kat atas tuh pun penuh ngan xtvt masing² gak....hiksss


masa nih plak bila semua tetamu dah balik...semua family terdekat jer yg ada....masing² dah kepenatan...borak² sambil layan buah duku langsat lah.....:)



Ini avin damia ngan aqeem....mmg very the close dan xleh berpisah kalau dah berjumpa tuh even ada ramai sedara mara yg lain.

Masa nih avin baru je ok daripada membuat onar yg sungguh dasyat sehingga bonda dia terasa macam nak cubit² peha dia tuh lelaju.....fuhhh sungguh mencabar keimanan uols dia punya onar malam tuh...belom pernah lagi dia buat onar sampai macam tuh sekali.

Maybe gak sbb badan dia mcm tak berapa nak sihat lepas tuh ditambah sedikit penat dan mungkin juga mood tido dia terganggu pastu tido lak time maghrib² gitu....dah dlm kete kan dia lak pantang masuk kete....masuk je confirm terlelap je kejenye...hahaha

Dia baik dari onar nih pun sbb aqeem lah kot mai dok pujuk dia manyak² kali....hikssss tapi sempat gak ler bonda dia memberi cubitan ketam sejibik kat peha dia tanpa pengetahuan walid dia (ooopssss terpecahhhh resia lak!) dah tuh sangat² banyak ragam tau dia mlm tuh...huhuhu


Lepas dia membuat onar tuh baru lah ok sket n dah pandai nak memain sendrik...happy lah dia ramai yg melayan dia kan...main itu ini sampai gelak sakan...ahakssss

Buat chek, mak long, kak watie n jugak abg rustam, weols team mv.com doakan moga perjalanan pergi dan balik dilindungi dan dipermudahkan semua urusan disana nanti dan juga semoga semua amalan diterima n mendapat haji yg mabrur...insyaallah dan juga doakan lahh weols juga supaya satu hari nanti dapatlah weols menjejakkan kaki ke sana juge....insyaallah



Author's note: Insyaallah satu hari nnti weols akan sampai gak ke sana....ermmm ritu my mum dah ckp dr pergi travel sana sini tetiap tahun tuh baik tukar destinasi ke sana lak....insyaallah mek masih mencari n juga memuhasabah diri kami...insyaallah jika dibukakan n dimurahkan rezki kami...insyaallah



MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Hezesuze said...

weols alwayz doakan tema mv akan menjejakkan kaki ke tanah suci mekah...insyaallah!!

masviona said...

heze, tenkiu kak heze....tima kasih banyak2...kami juga doakan yg gterbaik buat akk n famili

atty's said...

insyallah ade rezeki nanti .mesti dpt pergi..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!