Header

Wednesday, October 06, 2010

Louis Vuitton Now Open @ The Gardens



queue ye jgn tak queque

Ye uols dah bukak ngan rasminya last weekend. Jumaat lepas depa ada wat private event dah tapi dia nye guest ofkoz ler regular customer diorg which is...mak² datin, datuk², orang² kenamaan dan jugak artis n celebrity terkenal gitu kan....ahkak mv uols nih amik bau jer lah...hahahaha.....jalan² sambil jeling²...ahaksss

Tapi last sunday, masa ahkak g sana sempat gak lah ahkak masuk menerjah gitu kan. Masa memula tuh mcmtak moh layan jer yelah malas lah nak masuk² tengok kan sbb duit dok kumpul tak penuh satu tempayan lagi nih.....hiksss jadinya jalan wat dunno jerlah sekali prebetsabu tanya xmoh masuk ke check rege eva damier yang dia belikan kat paris ritu (ahkak tanya brape sampai sudah dia xmo ckp...senyum sumbing jer...tapi ahkak bukannya tak bijak ahkak dah check dah pun kat dia nye cc nye transaction.....ahkak bukak jer online akaun dia...pastu sorok² cek....hahaha) rege dia jauh giler beza ngan mesia punya ok!

Pastu dah sampai depan pintu masuk tuh, staff depa dok wat greetings lak....hi madam, pls come in. Pastu ahkak senyum n ckp kat prebetsabu jom....terus weols patah balik 2-3 tapak g beratur lah apalagi kan....hiksss. Masa tuh ada ler 2-3 org dok queque kan.


prebetsabu masuk ngan stroller tuh skali.....anak dara tuh malas nk jalan kan

ni curik² snapped....adoyaiii prebetsabu nih...sempat lagi tuh


Pastu masa tgh dok ralit² tgk lv sana lv sini kan tetiba ternampak lak datuk AC Mizal n Datin Emilia ngan anaknye dok dalam stroller. Si ac mizal siap salam lagi ngan staff depa yg dok jaga kat main entrance tuh...bagus²....ahakssss.

Memula ahkak mv dh nk soh prebetsabu snap gambar dah tapi bila pk² balik kat dalam tuh mana leh amik gambar kan so xpelah kuar jelah lagipun weols dah puas tawaf dalam tuh pun.

Masa nak kuar tuh plak, staff depa ajak plak masuk tgk depa nye mcm ala² exhibition lah....luois vuitton... trunks & toys


Mcm² lah ada dalam tuh semuanya di import dari perancis eh uols. Kalau mengikut staff depa yg dok jaga weols sepanjang exhibit nih katanya semua barang² nih adalah yg asal punya....ori punya eh.

Baru lah ahkak tau sejarah² dahulu kala pasal louis vuitton nih, dia nih share hobi yang sama ngan ahkak mv uols nih....hahahaha. Dia adalah suke melancong ok sebab tuh lah dia suka sgt cipta dan mereka trunck² nih ada satu tuh dia cipta katil dalam beg yg leh di fold² gitu. Bila kita xnak pkai kita fold dia jadi beg kan bila nak pkai kita bukak lah balik


Sebenarnya LV nih jadi terkenalseantero dunia n jugak glemer mcm skrang nih hanya selepas louis vuitton tuh sendrik dah meninggal uols, lepad dia meninggal anak dia plak yang mengkomersialkan dianye branding nih dan fyi jugak anak² louis vuitton nih semuanya lelaki....:)

Uols nak tau tak sapa yang terlebih² excited nak masuk dalam nih antara weols 3 beranak??? Sebenarnya uols avin damia yg terlebih terujanya. Weols dok ralit lah dgr staff dia tuh dok explain kat weols kan pastu tgk² kejap pastu nak g beralih kat benda lain lak yg avin damia nih kalau tgk kat belah belakang siap ajak g tgk belah depan lak...dia kalu leh nak tgk dari semua sudut lah sampaikan staff tuh tanya berapa umur dia....bila weols ckp 3 tahun dia terkejut...huhuhu. Dia ckp curiosity dia mmg very high lah....mmg pun uols....dia mcm semua nak tau...serba serbi nak tanya uols....hahahaha


Masa nih weols dah habis tawaf sini dan dah nak kuar dah dari exhibit nih tapi leh tak avin damia mintak nak g tgk lagi......dah kuar ok makanya terpaksalah weols bawak dia balik nak kasi dia sedasss lagi tgk apa² yang dia nak tgk...dia beria nak tgk kat dlm kotak tuh coz dlm kotak tuh ada elephant.....hahaha

Pastu mulut dia cong ceg cong ceng dok bercerita sampaikan staff lv nih pun nak tergelak ok....dia ckp

elephant ok kan bonda....bonda suka avin suka walid suka gak

dog tak elok kan bonda....dog dirty....x moh kawan...avin tak kawan...bonda tak kawan...walid tak kawan

tapi elephant tak good kan bonda....elephant tak berak kat toilet (ni kes dia g tgk show gajah masa kat A Famosa dulu pastu tetiba gajah tuh terberak² lak uols smpai rini dia ingt)

blaaa...blaaa...blaaa...


Ini lah staff lv yg jaga n assist weols sepanjang exhibit tuh.....sweet kan n jugak very knowledgeable psl mereka nye produk nih lah...louis vuitton nih...ahkak puas hati ngan dia. Pastu dia mintak isi detail lak nnti if ada apa² dia akan update customer dia lah kan...gitu





MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Nastradamus said...

sweetnya staff LV tu..nak no fon dia boleh?err..ada ke tak?

masviona said...

nastradamus, yup mmg sweet pun tp syg no phone dia lupa nak mintak....ahaksss

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!