Header

Wednesday, October 06, 2010

Mengemas Kasi Kemas


Tajuk kali nih mmg xleh blah....lantak ler janji ada tajuk kan....hahahah. Sejak ada lemari besar nih senang sket nak simpan baju² dan nak mengemas....siap sort ikut kategori lagi uols.

Susun atur kat dalam bilik tuh pun weols terpaksa rearrange coz nak memuatkan sebijik lemari 8' X 8' dan jugak lagi satu lemari brape kali brape entah terlupa lak dia nye ukuran.

Jadinya bukan mudah nk mengejas furniture kat dalam kamar beradu weols yang tak berapa sgt lah kebesarannya tuh....huhuhu (tunggu lah nnti ada duit lebih kita kasi renovate sket lah umah tuh kasi besar kan memana yg patut.......tp klu nk byk lebih kena lebihkan simpanan klu lebihkan saving maknanya ahkak mv n abg prebetsabu xleh ke melancong jalan² sana sini lagi lah....aduhhhh itu yg susahnye tuh....hohoho!...dilema sungguh lah haiiii) habis tuh camno tuh???Xperlah rezeki ada dimana² kan yg penting usaha n tawakal...insyaallah...:)

Ini stock baju² keje dah dah siap ber iron dari last week punya.....anta kedai dobi je senang soh dia iron sesiap pastu dah siap depa anta ke rumah....sonang kan kita tunggu kasi duit jelah...:). Prasan tak ada sticker kecik kaler hijau tuh...itu depa tagging owner baju tuh....bagus gak tp yang kelakarnya nama penuh tuh dia letak situ nasib xde binti² sekali kat situ...ahaksss


n now dah leh jugak simpan stock baju² dah di iron kat satu bahagian yg lain pastu baju² or seluar yg nak ulang pakai alaaa yg mcm jenis² jeans tuh kita bkn pkai skali pastu basuh kan mesti pkai 2-3 kali baru nak basuh kan so kita letak kat tempat lain....haaa gitu selesa n kemas sket nampaknye.

Tapi now masih belom kemas sepenuhnya lagi lah. Al-maklumlah xde masa nak kemas coz asal weekend je banyak jemputan open haus sana sini kan....huhuhu so selalunya tghr mesti dah kuar n balik umah lak lewat petang tak pun malam....so camne...bila masa nak mengemasnye kan...huhuhu. Insyaallah kita buat slow²....lepas² nih settle semuanya lah kotttt...hiksss maklumlah maid dah xde kan.....huhuhu diri sendrik lah jadi maid kan.

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!