Header

Friday, October 15, 2010

OD ASB - Sedikit kekeliruan.

aku rasa ada 3-4 orang yang dah tersalah tafsir mengenai keberkesanan dan praktikaliti OD ASB.
ramai yang terjah masviona.com ni atas keyword od asb..
ramai yang ingin tau pasal OD ASB.

Aku akui, ianya merupakan financial tools yang sangat berguna if di manipulate sebetul2nya dan aku akui, ianya jugak tools yang sangat berbahaya jika tersalah manipulate..

buat mereka yang terserempak ngn masviona.com ni sebab nak rsearch pasal OD Asb, meh sini aku nak kasik explain sbb dah 3-4 orang tanya soalan yang sama...

Hanya wang tunai yang kita ada dalam asb sahaja yang kita boleh convert jadi sijil asb dan kemudian cagarkan kepada bank sebagai OD (overdraft).

kalau ko da wat Loan ASB ngn bank, mmg la pnb akan wat dalam bentuk sijil.. tapi sijil tu adalah dituntut hak milik oleh pihak bank.. so itu sijil dan jugak duit adalah milik bank ye.. bukan milik kita sehingga kita langsaikan amount hutang tu pada bank.. haa gitu..

so kalau korang nak wat OD, sila pastikan ada cash.. baru convert sijil.

memana yag tak tau pasal od asb ni, mmm takyah la amik tau sebab nanti pening hahahah
serius ni.. dalam gelak ada keseriusan!

bye!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!