Header

Wednesday, October 27, 2010

Paul oh Paul...

Kelahiran British.... hehehe.. kira lahir kat negara mat salleh you! Bukan lah hensem pun jantan ni!


tapi glamer plak dia kan?
sejak dia meramalkan kemenangan piala dunia aritu..
6 perlawanan dia berjaya ramal dengan tepat..




tapi sekarang, dia sudah tiada..
sudah mati lorrr..
tu la dia kebesaran Illahi.. bagus jugak dia mati..
daripada terus menerus ramai lagi yg khurafat n syirik plak kan?
percaya pada ramalan adalah haram..
tak kira lah ramalan apa pun... ! horoskop ke apa ke.. tapi ramalan kaji cuaca lain lah.. itu bukan utk dipercayai, tapi sbg persiapan je.. dah ramalan kaji cuaca pun terbukti bukan 100% tepat even dgn kecanggihan alat di dunia ni pun takleh bg 100% tepat.. itu semua keje Allah.


Ramai la mat salleh² kipas susah mati die hard fan si sotong ni yang bersedih semalam..
alahaaii....

especially yang paling sedih tentulah pemilik si sotong tu kan?
tu la dulu sombong sgt.. zoo offer nak beli mahal ooooo takmo jual hahaha..
now dah jadi bangkai.. laku ke?
mmmm.. laku jugak kot? wat awet masuk muzium lorr.. ngeeeeeeee


katanya si sotong paul tu mati sebab natural..
ketiga-tiga jantungnya dengan tetiba jer berhenti berdegup malam tadi. Tu lah dah namanya ajal... umur sotong tu baru je 2 tahun.


dan dengar kabarnya, dorang nak bina monument khas sebagai memperingati Paul si sotong ni..




Author's Note: Lepas ni entah spesis apa pulak lah mat salleh ni nak eksploiasikan demi kepentingan dorang ni!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

sue-ana said...

dh jadi berita terhangat la plak arini,kan. kalah cerita pilihanraya.he he

baca kat mna ntah td kata diorg dh start training sotong baru utk ganti paul ni. agak2 boleh hidup sampai 4 tahun ke sotong tu ntah?hu hu hu

Cik Wanie said...

sedeykan,
hahahaha...

kalau mati kat malaysia,
bole buat sotong goreng tepung,
sedap tue:P:P:P

~ Lady ell ~ said...

innallillah...

masviona said...

sue_ana,
tulah kan sue...dah jadi berita hangat lg sensasi lak si sotong nih...hahaha

cik wanie,
ayat nih "sotong goreng tepung,
sedap tue" kmas suke...hahaha

lady el,
ahakssss....mati dah dia kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!