Header

Tuesday, October 26, 2010

Pengat Special


Unbelievable.......believe it???

Percayalah even ahkak MV nih pencinta hijau....GREEN lover tp ahkak mv belom pernah lagi dik nun tengok penat pisang kaler hijau

First time dowh dlm hidup tgk pengat pisang kaler hijau nih....hiksss.Rasanya tak sempat plak ahkak nk rasa yg penting gambaunye sempat ku snapped dulu buat tatapan mu wahai readers blog hijau nih....hehehe

Bukan xnak rasa tp perut dah sendat baru lepas makan nasi kan. Pengat pisang kaler hijau nih hanya boleh ditemui (ecehhh) di cafe ofis ahkak mv jer. Dari cerita aunty kat cafe tuh dia tersalah terletak esen kaler hijau...jadi ala² belasah jerlah yang ooiii janji sedappppp hiksss


UNIK.....n cunnnn gak pengat pisang nih kan bila kaler hijau 
Barulah nampak kelaianannya kan, ini kalau asyik kaler piawai jer (piawai = standard...hehehe) jer dah biasa sgt kan tak menjadi keterujaan org utk membelinye....hiksss
tp serius ahkak suek kaler hijau nih.....sweeetttttt je
 Macam ritu ahkak pernah buat roti jala kat tetamu masa dtg bertandang time open house tuh, pastu saje gatal buat kaler hijau...hehehe ok gak leh la dijadikan topik perbualan ngan kawan². Yelahh kadang² kita xtau nk berborak apa ngan guest kita kan nak² yg tak berapa nak close tuh kan....nk bercerita hal org dah jatuh hukum mengumpat lak....hahaha.....so hal kuih muih hal lauk pauk pun jadilah kan.

Pada ahkak ler warna pd sesuai makanan tuh xpenting sgt janji sedap lah pastu dipandang pun cantik n sejuk mata memandang nak letak kuning ke merah ke purple ke lantak lah janji nampak tak menjijikkan n makan sedap....zassss kan ajerrrr layan jer lah janji jgn nmpk mcm kaler taik sudehhhhhh....lol


Author's note: tak gitu uols, what says u????

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

zura@iwan said...

wahhh penat pisang pon kaler ijo..hehe

[-suziey-] said...

menariks..hahaha..kt pnh nk try nasi ayam color ijau..tp hubby xkasi..maklumla utk idang kt MIL..pelik sgt tkt xtermakan plak org tua tu..ekkeke:p ala ianya sekadar wrna kan..kasi la ceria2 sket..bkn ade rules pn:p

eiza in the house.. said...

lepas warna hijau kita tkrlak penat pisang warna pink..ada kelazz tak?..B-)

@e_da said...

cantik pulak tengok kaler pengat tu... tp syg kot nak makan hihihi...

MV mehla jengok kedai tudung me...
promosi free postage

http://dechantiquebutik.blogspot.com/

masviona said...

zura,
hahahah PENAT....ahaksss...baru prasan tertinggal G...hiksss

suziey,
kan suziey bkn ada rules pun...:)

eiza,
ambooiii suke nooo korang MV tershasulll.....ahaksss....yolah2 penat pun penat lah, pink pun pink lah....hahaha

e_da,
kan cantik plak colornye.

ok akan ku terjah utk mengengok tudung2 tuh...tq

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!