Header

Wednesday, October 06, 2010

Salasilah 1445 - Diperturunkan lagi ke ahli baru.

Jeng jeng jeng

alkisahnya.. tetiba aku nak schedule entry nak citer pasal 1445.. sebab nanti ada lagi satu ahli baru 1445!

ramai yg sedia maklum semua kete weols n moto n jugak no fon weols ada nombor 1445.
ntah camna leh lekat lak nombor tu kat kehidupan weols..
asalnya dari Cik City la.. dia yg memula pakai 1445 then kita decide utk seragamkan nombor 1445 sbg nombor official Team mv.com.
Dan harapnya nanti Avin Damia leh la continue kesinambungan nombor 1445 ni bila dia dah berkeluarga kelak harap2 suami dia nanti takde la nombor turun temurun jugak kang nanti berebut lak nak letak nombor memasing hahaha

2004 - Present Proton Saga LMST 1.3

sejarah kereta weols bermula ngn Proton Saga LMST ni lah..
tapi masa tu muda remaja and bajet sgt terhad.. so tak mampu la nak topup extra utk beli nombor bagai...
matlamat masa tu just nak ada kereta je sblm weols kawin..


2005 - 2010 Honda City idsi

then weols angkat ini honda city...
sgt puas hati ngn kereta ni!
salasilah 1445 bermula ngn city ni la.. weols decide utk beli nombor.
cukup 5 tahn weols upgrade plak

2008 - present Mitsubishi Triton 2.5

lepas dah lbih kurang 3 tahun pakai city, weols decided utk beli sebijik lagi kete as 2nd car..
so pilih punya pilih punya pilih, weols pilih mitubishi triton!
dan kete ni meneruskan tradisi 1445 gak pada nombor platenye.


2010 - Present Naza Cruise 250

Untuk melengkapkan lagi koleksi kenderaan dan sbg memenuhi impian sejak zaman kanak2, so weols beli la sebijik motor..
moto ni pun kitorang pakaikan dia ngn nombor 1445.
Naza Cruise 250.2010 - Present Honda Accord

Then, bila kita retirekan service Cik City, kita upgrade kepada Madam A.
Honda Accord..
nombor 1445 diwarisi daripada nombor Cik City.. weols buat interchange nombor plate..
so kiranya ni Cik City yang telah meningkat dewasa la kiranya.. hahah

ehhehhe ituhari aku ada wat entry teaser kan?
ramai yg teka betul.. kete ni weols lom lagi sempat nak wat review.. insyaallah tak lama lagi akan ada review pasal Madam A.


So atas tadi aku ada bgtau kan, salasilah 1445 akan berkembang lagi dgn pertambahan ahli baru..


makanya insyaallah kalau sempat aku settlekan urusan ngn SA tu n register JPJ by this week dah leh kuar dah new 1445..
nombor dah siap beli dah pun..
Codename kali ni - Merpati Putih la ek.. kita panggil jentera baru 1445 ni nanti Merpati Putih.. ok tak hahahah

amacam.. kejam tak aku wat korang tertanya2 camni.. kahkahkah... tunggu je lah ek!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Hezesuze said...

alhamdulillah rezeki uols melimpah ruah....akak turut tumpang gembira...huhu

masviona said...

heze, alhamdulillah...sy pun bersyukur gak kan....tq

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!