Header

Friday, November 26, 2010

Avin Damia Punya Imaginasi

ini budak sgt manyakkkk cakap n sgt suke mengadu tau!
Confirm tak menurun dr Bonda dia......hahaha. Banyak ckp mmg dah terang² bukan bonda dia punya style pastu tambah plak ngan suke mengadu tuh....hahaha. Pantang ada benda yang tak kena sket kan mesti mengadu macam........"Bondaaaaaa, walid kan dia isapppppp rokokkkkk".........lagi...."Walidddddd, Bonda kan dia cakap gile".....ada lagi ayat kesukaan dia ....mcm nih...."Bonda, Raduwan (ahkak rasa ridhuan kot nama kawan dia nih) kan dia pukul Avinnnnn" haaaa macam tuh lah dia.....ahaksss

Tu kalau bab mengadu kalau bab bercerita dan berimaginasi pun mmg lah sangat pandai tau....hahaha. Budak² kan mmg daya imaginasi diorg tersangat lah hebat kan mcm² benda depa leh berimaginasi kan (imaginasi budak² tak semacam imaginasi org dewasa tetambah lagi laki kan....otak kuning je selalunya....huhuhu). Makanya kita as a parents nih kan better lah layankan aje depa nih kan sbb daripada situ kita leh  gak mengajar daya perkembangan kognitif mereka kan.

Dunia kognitif kanak² nih sebenarnya sangat lah kreatif, inovatif lagi penuh berimaginasi dan sgtlah bebas mcm² leh mereka pikirkan dan kadang² sangat² lah tak terpk dek kita nih.....hahaha n mungkin sgt colourful jugak i guess so coz budak² kan mungkin depa leh pk ada kereta yang ada tandas dalamnya dan boleh terbang jugak dan mungkin juga mereka leh pk matahari tuh warna pinkkkkkkk hiksss....mcm² lagi lah.

So kita nih layankan ajerlah depa nih kan....hiksss
masa nih dinner kat OTWC kesukaan dia adalah menulis kat kertas order..hiks
Macam anak dara nih lah kan, masa ahkak tengah berselera nak menikmati roti paratha ngan chicken curry yang maveless kat OTWC tu kan tetiba je dia merenggek² soh ahkak lukiskan kat kertas menu order tuh, lukiskan bonda ngan Avin katanya.

Ahkak cakap lah avin lah lukis nape suruh bonda kan.....hahaha (bermadah lahh dulu uols coz ahkak nih tangan xde seni sket tak pandai nak lukis² nih) pastu dia cam nak gak paksa² ahkak lukis kan dah siap screaming lagi sekuat alam kan cakap bonda lukis naaaa! cepat!....huhuhu

sebok soh lukis sgt kan....yg ini pun cukup lah janji lukis

Makanya ahkak pun lukis lah mcm yg kata atas nun....hahaha. Orang lidi je cukup.....mau lebih² ahkak takk pandai.

Before tuh ahkak tanya lah, bonda ngan avin je ke, walid xde ke? dia reply "walid xpayah naaaa, walid kan work" haaa oklah tuh xperlah ahkak ikutkan aje lah. Lepas tuh ahkak explain lah kat dia lepas lukis tuh, Ini bonda, ini avin...:). Bonda pegang tangan avin sbb bonda sayang avin.

Pastu dia reply apa tau, ok memula tuh dia gelak malu siap tutup² mulut ngan tangan lagi (alahaiiii so sweet) pastu dia cakap "Avin pun sayang bonda.....bonda nak breast!" terus dia bangun berdiri pastu peluk leher ahkak kan sambil kisss sambil tangan dia dah start nak meraba² dah tau......hohoho tak senonoh avin tau. Dia mmg mcm nih tau sejak dua menjak nih asal nk manje² je nak benda tuh kadang² malam² pun sebok nak benda tuh gak padahal dulu xde pun....pesal entah...huhuhu

Ahkak cecepat lah ckp mana boleh, ada orang malu lah kan....shame²....no no no! (marah dia sambil tepis lembut tangan dia lah) pastu dia ok jelah dgr kata gak lah. Pastu tanya lagi "bonda pakai tudung bonda.....nape hair bonda sama ngan avin.....pendek lah bonda"

Lepas tuh kan macam² lagi lah dia dok pot pet pot tuh uols....sampai kan dia cakap avin nak shoes doraemon nak macam² lagi lah soh ahkak lukis....hahaha. Kes terkuar pasal doraemon nih ahkak leh agak sbb mlm sebelom tuh kan ada gi beli barang² keperluan dia ada beli ahkak belikan dia berus gigi doraemon itu yang dia dok teringat tuh.....hahaha


Tulah dia budak² nih kan tak terjangkau dek akal kita dia punya imaginasi tuh kan....hahaha


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Sidratul Muntaha said...

ahaha
malu2 tu satu ..
pastu yg pegang tetek tu?
hauuaha
setot dulu pun gaya gitu gak..
main raba2 thu2 ade adik!
huahuaha!
larikkkkkkkkk!

masviona said...

sidratul muntaha,
itu lah pasal tuh...nasib baik dia tak sebut tetek...dia ckp breast...hahaha..tapi mmg kelakarlah

owhhh kalau betul2 leh dpt adik best gak kan

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!