Header

Tuesday, November 16, 2010

Hotel Mint ke Nouvelle Hotel


Buat sesiapa yang dah lama dok area sri kembangan nih sure tau mengenai kewujudan Hotel Mint yang boleh tahan glemer gak ler suatu masa dulu.

Ahkak nih boleh lah dikatakan lama gak dok memain area² sini al-maklumlah waktu memuda dulu study kat UPM kan so area² mcm The Mines, Mid Valley, Palace of The Golden Horses tuh semua area budak² UPM lah tuh......kawasan jajahan gitu....ahaksss. Ada yang berdating hari² kat area² sini ada gak yg maju setapak buat cari rezeki time semester break kan. 

Ramai gak ler geng² ahkak yg pernah berkerja kat Hotel Mint nih pun masa zaman² hotel nih masih beroperasi tapi tak lama lepas tuh hotel nih ditutup bertahun² gak ler tutup macam tuh jer tak beroperasi sebab dan munasabab dia idak ler plak ahkak tau yang taunya hotel tuh ditutup bertahun² dan ada gak ler dengar² criter katanya hotel nih berhantu.....huhuhu...but just rumours je lah uols kebenarannya walllahualam lah kan.

Tapi baru² nih ahkak tengok hotel nih dah beroperasi semula dah but dah ditukarkan namanya....ala² rebranding gitu mat salleh katanya. Now dah jadi Hotel Nouvelle. Siap di cat semula lagi

Nouvelle Hotel
yg ini closed up sket

Siap ada restoran makan² yang dengar cerita turut beroperasi untuk org luar skali. Ahkirnya setelah bertahun² akhirnya beroperasi jugak kan bagus lahh drp terbiar jer macam tuh sayang gak kan.



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

9 Comments Uols:

yatie sawanila said...

sejak dah bukak balik hotel tuh nampak berseri sikit kat situ kalau tak mcm hotel berantu... err adalkah hotel tu berhantu nanti...???

Mohzam said...

Salam Masviona, saya akan menginap di Hotel Nouvelle ni pada 29/11 (isnin ni) atas urusan kerja..baru saya tahu yang hotel ni sebelumnya dikenali dengan Hotel Mint (kalau hotel mint memang selalu nampak bila ke KL...kosong dan tak terurus)...bila diaorang kata saya kena stay kat Hotel Nouvelle, saya ingat hotel baru rupanya baru di rebranding, search kat internet, jumpa blog awak..dapatlah saya info sedikit..Terima kasih :)

::doakan semoga tiada apa2 yang menakutkan berlaku :)

prebetsabu said...

bagi pihak isteri saya, masviona, saya tolong jawapkan salam ;)

wah ada yang nak p try duduk otel tu ek? wah nnti jgn lupa review!
nampak gaya management baru nouvelle hotel tu pun acam dedikasi je harap depa boleh maju and maju!

ish.. insyaallah takde apape yang menakutkan lah ;)

Mohzam said...

Alhamdulillah, selesai sudah stay 1 malam di Hotel Nouvelle ni...bolehlah diketegorikan sebagai 3 bintang aje..saiz bilik besar sikit dari Sun Inn Hotel,interior cantik, harga bilik RM188 1 malam termasuk breakfast(jenis bilik tak cek pulak).Restoran yang ada cuma M3 harga dan Jenis makanan boleh tahan. Menurut pekerja disitu Hotel ni baru beroperasi semula +- 2 minggu.Kira okey lah ...saya berpuashati dengan suasana dan layanan yang diberi walaupun masih ada yang perlu diperbaiki lagi.

Anonymous said...

bukan hantu la. dulu ada pompuan tepon ke bilik2 offer khidmat tambahan kat hotel tuh.

prebetsabu said...

mohzam.. wahhh thanks! hotel baru sure perabot pun baru ;) pening kepala tak ada bau perabot baru? ekkeke

for rm188 kat area kl is considered as ok kan? not bad!

anon, kalau bab pompuan nak bg special service tu, tepuk dada tanya iman beb.. kuatkan iman dan setia pada isteri (if dah kawin).. bahaya beb penyakit dalaman dan luaran!

Mohzam said...

@Anonymous: ya betul..itulah info yang saya perolehi dari driver taxi perihal Hotel Mint tu dulu :)
@prebetsabu: Saya selsema masa ari tu... kena ujan :) tapi rasanya bau segar ada le sebab perabut asas dalam bilik +-70% guna kaca :)
Saya setuju dengan harga tu.
* info tambahan: menurut cerita driver taxi...hotel tu di rasmikan oleh anak Allahyarhamah Dtk Sosilawati Lawiyah...tak pasti betul ke tak.

prebetsabu said...

wah! perabot dia pakai kaca tu ek? modern design! bagus jugak tu! bila lah nak ada kesempatan nak try bermalam kat sini.. ehheheheh

azlanrazaly said...

sebenarnya dulu ade ramai student2 pompuan cari makan belah malam kat hotel tu..semenjak dah tutup tkde dah diorg..tp tk tau la diorg tu betul2 student atau stupid..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!