Header

Thursday, November 11, 2010

Ini Bukan Walid Punya lah!

Sebenarnya budak² nampak je macam tak peka kan? especially dalam kontks ni ahkak rujuk kepada puteri kesayangan Keluarga Masviona.com lah..
Siapa lagi kalau bukan si Avin Nurdamia Alhamra.

Dia nampak je selamba.. tapi kadang² tu dia tengah leka main, then tetiba ahkak or PS tersebut "Makk aiii susah gille nak.." or "fuh.. best gilla.." lepas tu terus dia berhenti buat kerja dia then akan marah² sound weols.

"eh.. bonda.. mana boleh cakap gila! Molek ni bonda!"

hah kene sedas sound padan muka weols..
tu la dia nampak je macam tak alert tapi sebenarnya weols sedar, anak dara weols tu sebenarnya teliti orangnya!

Baru ni balik dari percutian Bandung, ahkak belikanlah untuk lelaki kesayangan ahkak ni wallet kulit baru. yelah, wallet yang lama tu dah uzur bebenar nampaknya. lgipun tengok kat sana murah je and nampak sangat high quality, berpadanan dengan harga lah! Kalau kat malaysia mau 3-4 kali ganda tuh!

"Tapi v, b takmo la pakai wallet baru, takyah beli lah.. b sayang la wallet b yang sekarang ni.. kan ni hadiah dari v!" kata PS menolak pelawaan aku untuk belikan dia wallet baru..
aduh lah haii cik abang ku sayang.. ada sesetengah bende kita kene la berjimat.. tapi kalau keadaan wallet yg ada tu dah lunyai dah uzur camtu ada baiklah kita beli yang baru.. ala.. yang baru ni pun kan hadiah dari v jugak untuk b ;)

Dalam berat hati dia pun terima lah jugak.. weols sama² pilih yang mana berkenan di hati..
tapi uols, rupanya dia malu² kucing tau si PS tu!
Sampai je bilik lepas jalan shopping tu kan, haaa kau! terus dia ganti ngn wallet yang baru.. dan dan tu jugak dia transer sume barang² from wallet lama masuk ke wallet baru.. dan terus dia buang wallet lama

"hamboii.. tadi beriya benar takmo yang baru? Dah dapat yang baru yang lama ni terus buang ke?"
"Ye lah v.. dah ada yang baru. lagipun yang lama tu kan dah buruk"

alahaaiii suami saya yang saya sayang ni!

Sampai malaysia, masa weols bawak Avin untuk makan Dunkin Donuts tu kan, walid dia pun keluarkan lah wallet untuk bayar makanan tu..
terus anak weols tu perasan dan dan tu dia cakap kat kitorang -

"eh walid, tu bukan walid punya naaa.. simpan balik.. ambik yang walid punya je.. yang orang lain punya tak boleh ambik naaa!"

ngeee ngeeee weols tertawa kat situ jugak

"laa.. avin, ni walid punya lah sayang, bonda bagi kat walid ni yang baru. yang lama dah tak elok. So lepas ni memang walid pakai wallet yang ni je.. see.. this is my ic and my cards and my money" kata walidnya menerangkan keadaan sebenar..

"ooo.. a;a lah walid.. ni walid punya" sahut avin damia tanda setuju..

haiii lah.. avin.. rupanya selama ni dia begitu alert sekali dengan persekitaran dia, sampaikan wallet walid dia pun dia tau camna rupa.

ihiikkss.. moga ketelitian dan kecerdasan avin berkekalan sampai bila².. thats the way avin, u r so very clever one!!



eh korang nak tengok ke wallet baru PS tu yang buat dia terus campak wallet lama dia tu?
hikksss





kenapa weols pilih yang ini?
Sebab size dia lebih besar dari yang lama.. isunya? kalau yang lama, bila weols travel ke negara luar, tak muat ooo PS nak bubuh note duit negara luar tu.. sempit.. so dah alang2 beli yang size lebar n panjang sikit so pergi memana pun insyaallah leh muat segala size note bank dia... hiiiksss..

dan jugak ada compartment utk kad kat luar tu.. so easy untuk simpan segala kad parking ke etc lah kan? kat compartment dalam selain ruang utk card² ada jugak ruang untuk memory card n sim card.. wah sangat praktikal.. leather dia pun tebal.. caiyokk lah!

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

0 Comments Uols:

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!