Header

Thursday, November 25, 2010

Jom Skodeng di Balai Cerap


Tetiba jer uols, ahkak jadi tak tau nak cerita camne coz tadi masa nk upload piccas nih dah puas dah buat proses select menyelect (word nih tak wujud n rasanya xsesuai digunakan kot) kan tapi still ahkak rasa cam semua piccas nih pun cantik² n harus ahkak masukkan dlm n3 nih. Kalau tak masukkan n tepek kat mv.com nih tetiba jer rasa rugi n rasa ala biarlah kasi tepek je semua....share je semua ngan uols....ha gitu kan.

Semua kejadian nih berlaku di Kompleks Falak Al- Khawarizmi kat Melaka nun n ahkak rasa cam berterima kasih sgt lah kat mama n abah coz depalah pencetus idea weols nak datang sini n jugak kepada Abg Baharin n Kak Mahani sefamily coz sbb depalah weols dpt dok sini free ngan layanan ala² VVIP lah jugak gitu kan....hiksss. Ahkak happy sgt coz kat sini ahkak leh dpt pengalaman baru yg tak pernah dpt before this n rasanya xkan dpt smpai bila² pun if weols tak datang sini.

kat sini lah balai cerapan dia dekat je ngan bilik
Dah la leh guna semua kemudahan yg ada kat tempat nih ngan percuma pastu diberi explanation yang sgt² lah knowledgeable, ilmiah lagi berguna buat weols kan....hiksss

tengok jam matahari

ini adalah tongkat istiwa...kegunaan dia tgk kat bawah tuh

kegunaannya dlm ayat yg ringkas adlh utk menentukan waktu solat
nak masuk sini patutnya kena byr but weols kan VVIP....guest pengurus kan...ahaksss

tahi bintang kah???? hehehe
ini magic...globe nih floating n berpusing2

avin damia teruja tgk suit angkasawan nih


dia nih punya curiosity kan very the high level.....dia yg teruja lebih...hahaha


kami mendengar ngan penuh teliti n minat....:)

ada peluang free....posing lah apa lagi kan
sian kat photog xde gambar so ahkak bermurah hatilah nk tolong snap gmbr prebetsabu....hiksss
naik tangga utk ke tempat pengintipan....jom skodeng jom

Maka bermula lah aktiviti meneropong anak bulan apa² yang patut....:)

Are u ready bebeh????


anak dara nih paling bersemangat waja....dia larat ok naik tangga tingi² tuh pastu sampai atas siap larik sana sini lagi tau.....hiksss



teropong ok jgn tak teropong....hiksss








kena dukung dia kalau tak nnti dia lari sana lari sini....mcm sang kancil mabuk....sgt lah dangerous ok...huhuhu

 Lepas tuh ada banyak lagi aktiviti meneropong segala mak nenek planet, bulan bintang n seangkatan dengannya yang berlangsung pada belah malam harinya but yang itu tunggu lah next episod ok....huhuhu kita buat n3 lain.....xlarat dah nih beb...bubbye uolsss mmmuaaahhhhhhhh!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

enzek said...

bestsss sgt kan...pengalaman bercuti lain dr yg lain...cam bercuti sambil belajar lah rasanya haha..
lagipun bukan selalu kita dpt pengetahuan alam cakerawala & teropong bulan bintang camni kan,pakej cuti siap ngan bbq dinner lagi yg di'tanggung berreesss' hehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!