Header

Thursday, November 18, 2010

Lemang Daun Pisang

Salam Aidil Adha uols!

Walaupun hari ini ahkak dah bekerja seperti biasa but ahkak tau masih ramai yg bercuti panjang sempena sambutan hari raya haji nih kan.

Mana idaknye uols, pagi tadi terkejut ahkak, kuar umah cam biasa, siap benti petrol pam isi minyak Miss V lagi pastu sampai opis belom pun kol 8.15am uols.....hahaha heppi²....bawak kete pun tak stresss kalaulah hari² nak dtg keje mcm nih....senang jiwa raga ahkak....owhhh how i wishhhh???

Semalam ahkak dari pagi membawak ke malam membizi ziarah² raya lah uols.....this year beraya kat PJ Oldtown sahaja umah mama n abah prebetsabu di kampung halamannya....hahahaha
Lepas² tuh baru menyusul ke famili belah ahkak plak. Sebab Kak Nik n abg We tak balik beraya ke kampung gak tahun nih. Depa dedua org buat makanan tradisi kampung halaman  ahkak ler nasi dagang....huhuhu so semalam perut team masviona.com adalah penuh dan sendat dengan segala jenis rendang ayam, nasi himpit kuah kacang, lontong, sambal tumis bilis, keow teow tom yam kak long dan macam² lagi lah juadah di hari raya yang lain tuh....huhuhu

Tapikan dalambanyak² juadah tuh ada satu yang menarik perhatian weols. Serius first time selepas bernafas dimuka bumi ini dah hampir 30 tahun ni kan...nilah dia pertama kali tengok lemang daun pisang

lemang daun pisang....uols pernah tgk or pernah makan tak?
Yang ini weols jupe kat umah abang ahkak. Kata abg We, lemang nih glemer kat blah² pahang. Dia pun dapat nih jiran yang kasi.
rupa selepas dibuka balutan daun pisang tuh
So lemang nih tidak sama ler mcm lemang biasa yg pakai buluh tuh coz yang ini distim n bukannya dibakar seperti lemang yang biasa tuh.

Ahkak try lah makan semulut nak buat rasa lah kan. Rasanya pada ahkak lebih kurang sama je tp ahkak lagi suke lemang yang dibuat pakai buluh tuh....:)


Raya haji uols camne plak???best???mestilah best kan...:)

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

iera said...

Iera pun 1st time tgk lemang daun pisang..kalau ketupat daun pisang tu, biasa sgt dh..

kojah said...

pestime tengok kak...hihi

masviona said...

iera,
ketupat daun pisang pun ada eh...huhuhu....xtau la

kojah,
tulah kojah hsama lah ngan akak

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!