Header

Tuesday, November 02, 2010

Nasi Ambeng Balifeel

Uols tidak perlu lagi terbang ke Bali lagi untuk menikmati hidangan lazat dan menyelerakan ala Bali kerana di negara kita sendiri anda juga dpt menikmati semua ini dengan adanya restoran yang dikenali sbg Balifeel di The Sphere area Bangsar South City sana. ** nak tau kat mana the sphere n kat mana bangsar south city nih...tanya lah pakcik google ye...hehe

Dan buat ahkak mv sendrik lah walaupun opis aka tempat ahkak mencari rezeki nih dekat giler ngan Mid Valley tp dek kerana faktor kesesakan jalan raya dan juga masalah tempat letak kereta yg agak memeningkan kepala The sphere menjadi alternatif paling baik buat weols sesama opismate yg lain dan selalunya bila menjejakkan kaki ke The Sphere nih pastinya lambaian Balifeel nih memanggil2 untuk duduk dimejanya...heheh

ini nasi ambeng...menu hari rabu lepas
Tapi yg pastinya tiap kali lepas menjamu selera di Balifeel, weols balik ngan rasa senang hati kerana makanan yg dihidangkan selalunya pasti mengena ngan selera tekak weols semua dan amat2 lah berbaloi pula ngan jumlah wang perlu dilaburkan.

Selain drp menu biasa yg memang sedap tuh, menu hidangan akan diserikan lagi dengan menu istimewa mengikut hari dan terkena hari rabu lepas menu istimewanya adalah Nasi Ambeng * if anda ada keturunan jawa jgn mengaku kata xpernah tau n xkenal nasi ambeng plak ye...hehehe
.
close up sket
Hari tuh, ahkak MV layan nasi ambeng nih ngan member...so mmg amat2 lah terasa sprti nasi ambeng yg real punya lah.....sedapnya!!!!


Author's note: Untung kita jadi rakyat Malaysia yg bebilang suku kaum n bangsa nih, ada banyak makanan tradisi mengikut kaum nih dlm pelbagai bentuk dan rasa dan kita berpeluang menikmatinya n sbb ini lah MV proud to be Malaysian!


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wallah...terbaik ler nasi ambengnyer MV. Penuh keliling lauknya.....
my feveret nie..

masviona said...

Zana,
mmg terbaek dowh!!! syedap...ayam penyet dia pun sedap gak....:)

Cik Wanie said...

Uish bila tgk nasik ambeng nie,
Tetiba rindu nak blk johor,
Huhuhuhu.....

Depa slalu hidang nasik ambeng nie sbb depa org jawa kan,
Lapaq lah plak ;)

masviona said...

wanie,
akk xpernah makan kat kenduri2 pun...pernah makan pun kat kedai2 je...huhu teringin gak nak rasa nasi ambeng yg kat kenduri2 tuh

gi makan lah wanie klu lapa tp jgn manyak2...pesanan ini utk diri sndrik gak la...:)

[-suziey-] said...

oooo mas keje kat area MV ke? hehe MV keje area MV:p the sphere tu dekat jgk nng umah kita..hehe..tp jarang btl pegi..hahaha:p

masviona said...

suziey,

yup opis pindah kat sini, klu tak jem 5 minit je smpai ke MV tuh but kalau jem leh jd berjam2 gak..sbb tuh suke g bangsar south je...g the sphere nih sbb nk layan balifeel lah...hahaha

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!