Header

Tuesday, November 09, 2010

Nasi Ijo

Nasi Ijo namanya
Boleh didapati di restoran Dekon Saribanon di area Cihampelas Walk, Bandung sana.

Sebab apa ahkak nk try sebab sudah tentunya sbb nama dia yg menarik perhatianku.....knowing me, ahkak kan green lover gitu kan...dgr2 psl hijau ke ijo ke green ke ijau ke semuanya menarik minatku gitu....hiksss

Tapi setelah dimakan kan....agak² uols habis licin sepinggan tuh ke ahkak makan or menambah sepinggan lagi dah kata suka hijau kan ataupun sebaliknya tak habis???

Sapa nak teka????

Xde org nak teka eh....xpelah biarin ahkak ajer dehhh yg memberitahu kamu semuanya....huhuhu

Ahkak makan sampai suku je uols....nasi nih mmg lah menarik mata ahkak dahh sebab dia kaler hijau kan tapi rasanya tersangatlah pedas. Memang awal² dah tau lah org sunda nih suka makan pedas² (dah sebab ex maid ahkak dulu dedua org sunda kottt...n terbukti depa mmg suka mkn pedas klu xde cili padi tuh tak sah) tapi tak sangka plak nasi ijo nih pedasssssssss yg hamattttttt ko....hahaha
Pastu ditambah plak ngan ayam dia yg macam tak cukup masak agak lembik n ada plak bahagian kulit n lemak tuh....huhuhu ahkak lemahhh klu ada kulitttt n lemak ayam yg lembik2 tuh....huhuhu
Jadinya makan sedikit aje pastu pawwww nasi prebetsabu punya....ahaksss. Dia tak lalu makan sangat winduuu kat anak dara dia tuh....huhuu n risau pasal flight yg kena cancel tuh ler takut berminggu² stuck kat sini....huhuhu.Nasibbbb baikkkk ada ahkak uols yg dok kasi semangat kat dia...kasi uppp balik semangat dia.....ngeeeeee! (walau dlm hati ahkak pun cuak giler tp inilah pentingnya dlm hubungan tuh....komunikasi n tolenrasi tuh penting, kalaupun kita risau n takut bagai nak rak but if kita tgk couple kita tgh down jugak kita kena up kan dia xleh sama² down ngan dia nnti hancussss dedua hanyut mcm tuh gak klu sorang nk marah sorang lagi jgn melawan...baiikkkk diam biar kasi tenang nnti baru sembang balikkkkk)

Hehehe....sesekali share pasal hubungan kekeluargaan di mv.com nih apalah salahnye kan. Ini mmg ahkak selalu amalkan lah.....give n take kata org² moden zaman sekarang nih. Cthnya jangan lah kita nih asyik nk merasa je kekadang kena lah memberi jugakk.....mcm ahkak kan selalu gak ler ahkak kasi adiah kat prebetsabu belanja dia itu dan ini SEBABNYA APA UOLS?????
Sebabnya give n take lah kan dah ckp dah kat atas tuh kan.... habis tuh tak kan nak soh prebetsabu je belanja ahkak kan....toleransi antara suami isteri tuh penting uols selain drp persefahaman n kepercayaan tuh kan....hehehe.

Mcm cth dia selalu kalau ada duit rm300 kasi ahkak rm300 gak n ahkak plak kalau ada duit rm500 kasi dia rm300.....wakakakaa....Blueekkkkkkk!!!


Author's note: Eh mana cerita psl nasi ijo nih????? tetiba je melalut psl hubungan kekeluargaan lak...lantak lah dah itu yg terlintas....udahhhh ahkak nak balik dah nih lama giler dah kot dok bertenggek kat cafe nih semata2 nk wifi freee kat hotel hampehhhhhh signal wifi ado tapi xleh connect......sakit hati eden tau!!!!



Edited: Ini sbnrnya n3 yg ditype pd hari ahad n dischedule pd pukul 2pm hari senin but xtau psl apa ler tetiba terjadi draft lak so ahkak just publish balik je hari nih. Jadi ini sebenarnya cerita di hari ahad yang lepas...:)

MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

2 Comments Uols:

Cik Wanie said...

nasik hijo?
mcm mana rasanya akk,
hurm....

wanie pun next year akn terbang ke sana,
insya-ALLAH

masviona said...

wanie,
yo nasi ijo....huhuhu pedas yg hamattttttt....huhuhu

klu ada gastrik baik xyah...owh yeke...slmt bershopping lah klu gitu ye...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!