Header

Wednesday, November 10, 2010

Time for Avin Damia

Malu² meowwww plak dia...ahaksss
Balik² keje smlm amik anakk dara ni then trus bawak di ke Metro point Kajang sebab nak bawak dia makan donut. Patutnya dia request nak Big Apple tp xperla yg terdekat big apple yg ada hanya di Alamanda so layan jelah Dunkin Donuts pun janji DOK NITE = donut lah tuh....itu sebutan avin damia utk donut.....hahahaha.


Weols just tapau je 6 bijik donuts nih then g lepak2 kat OTWC coz prebetsabu nak makan nasi lemak. Avin damia nih punya lah happy dapat makan donut nih pastu kan dia punya bersembang mcm setahun tak jumpa bonda n walid dia...sian dia windu kat bonda n walid dia baru 5 hari tinggalkan dia....huhuhu


Macam² dia sembang n macam² gak yg weols tanya dia. Macam² jugak lah yg dia ngadu....hahaha. Daniel gigit dia lah, abang tuh cubit pipi dia lah.....hahaha (padahal cerita yg entah bila pun dia ngadu2 gak) , nyamuk gigit dia lah...tgk nih bonda walid....habis tangan n kaki avin dia ckp.....kuat ngadu ok dia nih.....ahaksss
 
Dia cerita gak dia gi situ gi sini, mak ngah gi work bawak avin gi ofis....ofis mcm skool bonda (kat skolah sbb mak ngah nye cikgu....hahaha). Avin makan sayur ngan carrot....banyak! hahahaha (sbb aku selalu soh dia mkn sayur tak pun carrot sbb diatak suka makan) so nak bitau yg dia behave lah masa kat umah mak ngan ngan mak teh dia....hahaha

Pastu cakap lagi avin g kedai.....mall. Gi sana gi sana....sampai last² dia cakap "Avin pergi London bonda." Pastu aku tanya balik....haaaaa "yeke avin g london????". Dia jwb..."Haaah iye Avin gi london" dia ulang lagi ngan muka confident gilerrrrr.

Bonda ngan walid dia tak leh tahan nak tergelak....bergelak sakan lah weols...dah tuh kelakar kottt. Dia pun ikut gelak sama. Entah kat mana lah london dlm imaginasi dia tuh agaknya....hahahaha. Pastu ahkak tanya lagi....Betul ke avin gi London????....pastu dia lak tersipu² malu pastu gelak².....huhuhu pasai apa xdpt lah nak dipastikan


Pastu kan sambil² ckp tuh, tak habis² doh hug² ahkak kan kejap² kisss kang kejap² g nyesel² ngan walid dia lak....hahaha. Dia ckp avin misssssssss bonda...avin misssssss walid. Ini sebenarnya ayat yg aku ajar dia utk cakap bila jupe walid dia masa walid dia gi buat tour ke east europe dulu, masa nih gak ler dia pandai nak sebut paris, london, holland tuh semua sbb bila walid dia update ahkak dia dah sampai kat mana² ahkak update dia plak.


psstttt!.....Avin Nurdamia Alhamra, Bonda n Walid Sayang Avin Sgt² tau!



Author's note: Errmmmm weols tinggal dia hmpr seminggu pun dah merinduuuu camne gamaknye kalau org yg tinggalkan anak dia trus kat bawah jagaan org lain then jupe ngan anak sekali sekala je kan....huhuhuhu. Biarlah susah senang pun, lagi bagus leh jaga sendrik drp jaga kejap2 jer. Tapi sekali sekala kena gak tinggal² kan....for me itu lagi ok drp ko tinggal anak then ko jupe sekali sekali je.....huhuhu.

Mana yg ko nak jupe selalu tinggal kadang² (yg ini leh eratkan kasih syg n bila time merindu tuh bessttt giler walaupun sayu) or jupe kadang² tinggal selalu² (yg ini mungkin leh menjarakkan hubungan kotttt  kan).....renung² kan dan selamat beramal


MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

atty's said...

kty takleh tak tgk muka anak2 kty ..cam risau je..

tu lah tak sanggup tinggalkan anak lelama..kecuali kalo pasal hal keje..yg mmg tak dpt dielakkan ..

masviona said...

atty,
kty mas pun suka bawak je kemana2 tp kdg2 mas tinggalkan utk ajar dia jgn terlalu bergantung ngan parents...:)

tp mmgg winduuu lah...jiwa kena kuat gak ler...:)

Iera said...

Betul tu, mas..rindu kat anak ni jiwa kena kuat..

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!