Header

Wednesday, December 08, 2010

Bakar Membakar di Tanjung Bidara

persedian tempat bakar membakar

N3 live bakar membakar nih dah berzaman keluar dah hampir sebulan dah pun but hari nih baru nak buat full review ek....hahaha. Pemalas betul lah masviona nih nak update blog skrang nih..huhuhu.

Ala uols bukan malas but weols kan sebok mcm² urusan itu n ini kan tak menang tangan lah n tak cukup tanak nak larik...hiks. Sebokkkkk je manjang *** alasan baeeekkkk punyeeeee nih


abg baharin antara tukang baar yang berkaliber selain drp prebetsabu.....**kena mention nnti kang majuk lak prebetsabu coz dia yg bertungkus lumus dok bakar ayam² nih semua

antara barang yg dibakar
This time bahan bakaran (eh betul ke nih???) weols, tak banyak n tak variety gitu. Dah tuh mulut yang nak makan pun tak ramai kan. Yang ada adalah ayam berempah yan dah dimarinate oleh mama n dibawak trus menerus dr PJ, daging korbann blackpepper dan sedikit sosej. 

Semua bahan² disediakan oleh mama n abah. weols nih anak n menantu hantu bawak mulut n perut jer....ahaksss. Alah uols weols kan sebok manjang kan.....hiks. see alasan Sebok adalah sangat bernas n boleh diguna pkai n ulang pakai disini jugak...hikss

dh nak masak nih...sat lagi leh ngappp

anak dara weols yang happy dpt berkejaran n berlari² kesana n ke sini....suke lah dia tuh

Dan antara xtvt yang bestnya selain drp makan² n bakar² tuh weols ada xtvt lain yang sgt lah bestv n mengujakan. Kebetulan mlm tuh ada antara pegawai kompleks nih sedang kasi ceramah pasal planet n orbit² nih uols so weols leh tumpang dengar sekaki n yang paling best weols leh jugak guna equipment diorg....sgt syok n best skali uols. Bukan calang² orang leh dapat peluang baik camni tau!

ok sebelum tuh kita serahkan kepada yang pakar utk buat setting yang terbaik utk weols...rombongan cik kiah from petaling jaya nih...hikss
Abah merasmikan...kita dulukan yang tua ye uols...adat tradisi jgn dilupa...hehehe

ini antara student kot yg tgh dgr ceramah nih lah.....weols join dgr dr kejauhan je....yg lebih excited nak skodeng je terus....weols layanan baik punya terus buat amali xyah dgr2 ceramah nih...ahaksss

semua pun berkobar² tak sabar nk tunggu giliran
ikut turn....hiksss. Macam² yang weols tengok bulan lah planat jupiter lah mcm² lah tp paling teruja nak tengok adalah jupiter...:) sbb cantik...hiksss

yeahhhh....skodeng mv jgn tak skodeng. ahkak sempat lah tergelak besar masa tgk skodeng nih coz ada satu lawak antarabangsa yang telah dibuat oleh abg baharin


Lawak dia camni. Katanya

"Lepas nih if "prebetsabu" gatal² ngan u dok ckp lah yang muka u nih cantik bagaikan bulan purnama lah...berseri seri ke sinar sinar ke macam bulan....pungguk rindukan bulan ke...hikss... u better think twice...hahahaha" dia gelak besar

Yelah uols maunye nak senyum² simpul lagi or nak malu² meow² pastu control² ayu.....no more ok...hahaha. 

Dah tuh baru ku tau rupanya permukaan bulan ini idak ler seperti yang disangka²....huhuhu. permukaan bulan adalah sangat tak licin...berlubang² n jugak mengerutu uols.....hahahaha. ermmmm tapi mengerutu hover sgt lah plak rasanya tp mmg tak licin n cantik semacam yang kita selalu dok tengok n yang selalu kita dok bayangkan tuh lah kan

ahkak mmg tak mau melepaskan peluang uols tiap kali ada benda baru je ahkak teruja je nak skodeng uols....ahaksss
Coz for me tengok ngan mata kepala sendrik tak sama ngan baca kat memana or dengar orang cerita je kan.Experience tuh paling bernilai n berharga for me n benda nih tak semua org leh rasa....so nape nak sesiakan peluang yang ada kan.

anak dara weols pun tak sanggup nak lepaskan peluang.
Dia pun teruja tiap kali weols tengok dia pun sebok nak tengok. Ahkak ngan prebetsabu mmg layankan ajer coz even kita tak tau apa yang dia nampak or apa yang di imaginasikan saat dia skodeng tuh but at least kita kasi dia peluang.


ini antara hasil petikan tangan prebetsabu. Ahkak tak rajin uols nak edit gambar nih so xde watermark ok


Coz prebetsabu ritu membizi tak sempat nak proses gambar² nih semua dulu. Ahkak main copy je dr memory card so ahkak mmg xde masa nak edit dulu. Selalunya yang letak watermark nih mmg kerja prebetsabu, dia kan CTO cum manager masviona.com so biarlah dia jalankan tanggungjawab dia kan....hiksss

So if sesiapa yang bercadang nak gunakan gambar nih silakan uols weols mmg tak de masalah but pepandailah ye kasi credits kat masviona.com tak pun kat prebetsabu sendrik. Dah tuh kena lah beradab kan dah nak guna org punya reta mintak lah izin dulu kan....hehehe.


Author's note: Peace no war!

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

zetty zone said...

aik baru nk masuk.hehhehe paktih n maktih bz bangat la tu...hehhe pasni nk g ane lak ye?bravo maktih...dapt g bnyak tempat orang....

rasp said...

untungnya sis dpt tengok guna skop tu...
bukan senang dpt peluang gini...

prebetsabu said...

zetty.. hahaha.. tu lah zati oii.. dah lama terperam cerita pasal Balai Cerap Al-Khawarizmi ni.. nak schedule entry malam2 selalunya tak dan dok kene buli melayan avin damia kekekeke

rasp.. actually, jika cuaca and keadaan mengizinkan, balai cerap tu mmg akan adakan sesi cerapan utk visitors hampir tiap malam.. dorang akan bawak keluar segala mcam teleskop yg dorang ada.. dari yg kecik sampai la yg besar gabak camtu. tapi wols lagi best sebab leh guna sop tu sesukati takyah tunggu turn n leh skodeng lama2 ;)

bila tgk bulan kita tu thru skop, nampak betul permukaan n kawah dia yg tak rata tu.. mmg selalu tgk kat gambar2, tapi bila di skodeng thru skop ni, beza lak.. lagi nampak jelas.

jupiter pun cun! leh nampak dia punya ring n siap nampak ada 3 bulan keliling dia...

;)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!