Header

Wednesday, December 01, 2010

Demi Coach sanggup Estee Lauder lagi


Sesekali if kita sambil menyelam minum air apa salahnye kan....hehehe. Ini kisah yg berkisar pada hari ahad yang lepas yang ahkak dah buat n3 live tuh kan. Kiranya yang ini. dia punya full review lah nih.

Ok uols just imagine weols menghabiskan duit parking sebanyak rm8 dok meround n menghabiskan masa satu family.....utk family apa salahnya xde nilai pun rm8 tuh kan demi utk quality time with family kan.

Seperti biasa utk menghappykan avin damia n jugak untuk tidak mahu dia membuat onar memula sekali kita umpan dia ngan famos amous kesukaan dia. Pantang masuk mall je memula skali yg dia mintak sudah pasti biskut famos amous nih. Ritu beli lebih sket 200gm coz leh dpt free 40gm.....hahaha selalunya dia dh berpuas hati ngan 100gm jer.

Lepas tuh pusing dari The Gardens membawak ke Mid Valley dari utara sampai ler ke selatan. Sampai tak cukup cash hulurkan kad plastik plak. Sampai satu limit dah kad plastik dah decline terpaksa lah jugak kena gi cucuk cash kat atm....huhuhu

Macam² yang diborong tapi yang paling saya happy tentu skali adalah part yang ini uols.



Beli jer lebih rm200 kat estee lauder then uols layak utk membeli satu set bag mekap COACH nih ngan rege rm180.
Dalam pakej bag mekap COACH nih ada 7 jenis items included....suke suke suke....ahkak loike uols!. Memula tuh ahkak gigih g carik kat Robinson coz ahkak dh register ngan ester lauder kat robinson tuh. Sekali hampa uols kata SA tuh dah habis dah promo yang itu. Dia promote soh amik promo yang lain but ahkak xmoh coz ahkak mmg dah aim bag mekap coach dah....huhuhu

Makanya dengan lemah longlai (ini sbnrnya nak kasi efect dia lebih je nih....ahkak tipu je nih) lutut bergoyang (yg ini pun sama) ahkak ajak prebetsabu gi masuk jusco lah plak coz ahkak dah tau kat jusco masih ada lagi promo nih. So terpaksa lah membeli ini kat jusco saja. Tak kisah lah janji ahkak dapat set bag mekap COACH tu kan.

Dia ada 3 kaler uols, merah, gold n silver. Dan alat² mekap dlm tuh pun mengikut tema bag mekap tuh. Let say ko pilih bag mekap color silver kan so ko akan dapat lipstick yang color dia agak ke purple silver² gitu.....eyeshadow dia pun color yang ala² matching ngan silver lah then if uols pilih bag color merah plak, barang² mekap tuh pun more to merah² lah gitu haaa.

So agak² uols ahkak pilih color apa???

This time pilihan ahkak adalah gold uols (sbb color hijau xde ke???)...hehehe ada sebab dia pasai apa ahkak pilih gold uols. Nanti kat hujung² cerita nih ahkak cerita lah sebab apa eh....hiksss

dalam nih ahkak dah isi set mekap travel ahkak

Ok bab ahkak dah settle dah, dah dapat perfume. Perfume tuh ahkak beli yang 50ml jer coz yang kat umah pun ada lagi set yang belom pkai. Saje lah nak membeli dah alang² ada promo yang best lagipun weols mmg tetiap tahun mmg akan spent utk beli perfume time christmas nih.

Lepas tuh kenalah plak membeli untuk prebetsabu kita tuh kan. Kiranya baru lahh fair n square gitu kan. Dia belanja ahkak then ahkak belanja lah dia plak....hiksss.

Sampai turn dia kan, memula skali weols dah test perfume hummer from Elizabeth Arden nih, coz from robinsons kat the garden tuh nak g jusco midvalley tuh mmg dah menyinggah sini dulu coz dia kat bukak booth kat tengah² alam tuh kan. Prebetsabu dah berkenan dah ngan hummer nih.

But ahkak saje lah ajak dia test yang lain dulu macam Lancome, Dior n etc etc kan but dia dah berkenan sgt ngan hummer main nak sambar je.Walaupun free gift yang dia offer tuh idak ler menarik mana but dah dia nak sangat kan so ahkak layankan ajer lah

amik yang 125ml terus....dlm bag elizabeth arden tuh ada moisturizer n jugak mirror kecik....commelll je

Patutnya free gift dia adalah shopping handbag. Ada dua jenis but dedua jenis tuh ahkak tak suke so ahkak mintak tukar ngan SA tuh so ok lah dia kasi. Dia kasi lipgloss yang akan mengikut warna kulit kita. Oklah tuh ahkak suke.Ikut kata SA tuh klu depa jual lipgloss tuh rege dia rm70++.

suke dpt miniture nih...hikss

Tapi ahkak still pujuk² dia mintak miniture nih....ingtkan tak dpt uols sekali dia kasi gak. Dia kata xperlah i kasi dekat u coz uols tak mungkir janji.....hahaha.
Kisah dia mcm nih, SA tuh pujuk weols soh beli terus kan but weols ckp nanti dulu kak weols ada urusan lain nnti weols datang balik lepas dah settle urusan tuh then weols carik akak balik lah....sure.

Dia kata ramai yang janji macam tuh malah ada yg smpai siap2 mintak no phone lah siap janji itu ini sekali haram....nan ado pun datang nye janji kosong je. Itu luahkan hati SA tuh lah kat weols kan....huhu. Weols ckp jelah weols if tak nak ckp je xnak kan if nak then ckpje nak xyah nak dalih².....dont like tau mcm tuh....x suke xsuke xsuke ok....ahkak dont like ok!

matching tak uols??? sbb nih lah ahkak amik yg gold kaler...hiksss

Ok now ahkak nak reveal pasal apa ahkak amik gold. Pasal nih lah  uols....hiksss. Leh lah ahkak matchingkan bag mekap coach tadi ngan Madison Op Art Sabrina COACH ahkak yang prebetsabu hadiahkan dulu tuh. Ala yang weols g beli kat KLCC tuh pastu SA sana dok sebok² tanya weols tuh ini nak buat hantaran kawen ke nih?hikssss.....weols dah nak masuk 6 tahun kawen dah kak...terkejut SA tuh...ahaksss

Lepas dah settle urusan utk Bonda n Walid dia ahkak pun bergegas lah plak bawak Avin Damia yang dari tadi dok merenggek² nak tengok movie kan. So weols saje je nak try test dia bawak dia tgk Rapunzel 3D. First time ajak dia layan 3D.....tp itu kendian kita cerita eh...:)



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

iena hamdi said...

hahah tu la hr tu da gak member bitau pasal nih.. tp tula akak ni tak reti nak guna lebih2 tuh.. akak biasa guna lipstik ngan loose powder ajer.. heheh tak reti nak make up2 nih,, ermmm cantiknyer kan..

masviona said...

iena,

makep set tuh just a bonus je kak. Yang saya nak adalah bag mekap tuh je....hahaha n jugak perfume...perfume mmg kegilaan saya...:)

atty's said...

Semalam kat alamanda kty ade jumpa gak ..set yg mcm mas beli nie.

masviona said...

atty,
mmg tgh promo skrang nih kty kat semua estee lauder but haru scecepat coz ada tempat yang dh habis dah

Anonymous said...

If you could e-mail me with a few suggestions on just how you made your blog look this excellent, I would be grateful.

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!