Header

Tuesday, December 28, 2010

Karnival Upin & Ipin di SACC


Hari sabtu lepas sempatlah bawak Avin Damia layan Upin Ipin nih. Ya Allah happy tak terkata dia....worth it lah weols bawak dia coz mmg nampak yang dia sangat² happy dapat jupe ngan Upin Ipin nih.

Karnival nih tak silap weols start dari hari jumaat lagi lah dan bertempat di Shah Alam Convention Centre (SACC) tapi bukan sacc mall tau! hehehe.

Parking nak masuk dalam adalah rm5 coz sebahagian tuh akan didermakan kepada rumah amal mana entah. Ahkak dapat info nih pun coz ahkak sempat baca masa nak masuk parking tuh....hikss.

hari tuh mood dia xmoh bergambar...prasan divalah tuh...hiksss

Orang tak yah cakap lah uols ye punya lah meramai.....mcm lautan manusia kat dalam tuh. Tau² saje lah laki ahkak kan tak suke tempat² yang ala² crowded mcm tuh kan mcm pasar malam semua tuh kalau terpaksa je layan kalau tak jgn harap

Kalau konsert² semua pun jangan harap dia nak layan, tetambah kalau konsert yang kena berdiri semua tuh. Dia siap pesan if nk ajak dia tengok konsert jugak sila bawak dia untuk konsert yang ala² kena book meja tuh.(dah tuh sah² lah kat hotel plg kurang pun kat conference room mana² kan....berkias² nampak prebetsabu nih) Kalau yang berdiri jangan harap. **kenangan weols dulu pernah gi layan konsert Peter Pan kat stadium merdeka tau. Masa tuh dah tunang.....fuhhhh punyalah dia menyampah coz nak masuk kena bersesak²...sampai weols bergaduh² lah ingt lagi....siap majuk² lagi.....wakaka tp dah dpt masuk dalam menyempitttt gak sebelah ahkak.....lol

Jadi dah sampai sini weols jalan tawaf seround lepas tuh tuh bawak avin damia layan bouncer nih. Untuk masuk main dalam play ground nih kena bayar rm8 then baru ler leh bawak anak masuk main dalam nih n anak kita akan diberi tiket iaitu tag yg harus dipakai kat tangan....ala mcm tiket genting or sunway lagoon or what so ever tuh lah....:)

avin damia happy tak henggat....main kat dalam nih...hiksss
Bila avin dok main dalam nih dia dah tak kacau bonda n walid dia dah. So weols pun dok ler melepakkkbersama parents yang lain yg dok memerhati anak masing² dok bergumbira dalam nih.Time nih weols dok bermadu asmara lah tanpa gangguan sambil mata memerhati anak dara tuh.....best²...hiksss. Sempat lah layan fb, twitter, ym n bbm ngan kawan² sat....hiksss


beratur utk amik gambar ngan upin n ipin
 Patutnya untuk amik gambar poloraid bersama² upin & ipin nih kena beli kupon dulu kat luar but weols tak beli pun. Bila tanya² kat staff depa dia kata xpelah boleh jer amik gambar sesama. Weols siap soh depa tolong snap pkai digicam sony hijau ahkak lagi...hiksss. Rege dia rm10...murahhh jer klu nak compare ngan tempat² lain tuh.

avin lak malu²....siap tutup² mata lak...adusss spoil lah
Weols tak beli apa sangat kat sini just beli back pack jer untuk avin damia. Dia punya lah suke sampai kan asal nak kuar je nak bawak bag dia tuh...ahakssss tapi gambarnye ahkak lupa lak nak snap  *** tak sempat sebenarnya coz dia asyik dok berkepit je kan....lol


Overall, mmg happy lah datang karnival nih....:) n memang sesuai utk anak² kita. Sekali sekala kita reward lah depa....saje² je cakap if dia tak notty kita bawak dia gi sana gi sini or beli itu beli ini....:)



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

4 Comments Uols:

Mummy `Aish said...

Sy pun pg gak karnival ni ari Sabtu aritu..time sy pg tu tghari..time tu Azam Idola Kecil tgh nyanyi..huhuhu

masviona said...

mummy Aish,
owhh ye ah...mas gi lewat sket la masa tuh band LC yg tengah perform...:)

Hezesuze said...

uiks tak tahu pun....hehe terlepas sudah

masviona said...

Heze,
Kalau tak sure happy anak2 akak heze layan upin ipin slp2 abg pomen pun layannnnn.....lol

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!