Header

Wednesday, December 08, 2010

Teater Natrah Memang Best

posing kt poster adalah harus...hahaha

Ye uols weols gi tengok teater Natrah yang meletops letops tuh uols. Ini adalah kisah malam sabtu yang lepas, kan dah kuar live n3 kan. Actually dah lama tingin nak gi tengok but masa tuh prebetsabu tengah outstation kat Sabah so malas nak kacau² dia kan tunggu dia balik duu then baru diskas.

Memula ingat tak jadi dah tapi dek kerana keinginan yang sangatlah memuncak tuh alhamdulillah akhirnya dapat gak weols seat. Beli tiket pun petang jumaat tuh uols nasib baik lah dapat.

Memang weols berkobar² nak gi tengok Natrah nih, siap prebetsabu hold kan semua appointment dia hari tuh...haaha. Punya kobar² tuh. Avin pun weols sesiap cakap kat dia nanti nak kena tinggal dia kat umah Wan coz bonda n walid ada work (huhuhu....sian avin asyik kena tipu sunat je....huhuhu dia kecik lagi xleh bawak dia) nanti dia dah besar ok lah xde problem.

prebetsabu pun tak lepas peluang gak tuh
Weols gerak dari PJ so xdelah rushing sgt coz dekat je pun kan. Maybe weols jugak lucky coz malam tuh xdelah jem sangat nak ke Istana Budaya tuh.

See nampak tak kat poster tuh tulis pementasan nih start 25 Nov till 5 Dis je kan but dah ditambah lg 2 hari smpai ke 7 Dis  tapi show utk 2 hari nih ada malam je but the latest berita yang saya pun baru tau yang pementasan teater Natrah nih dilanjutkan sekali lagi sampai 13 Disember nih uols. Ini menunjukkan yg teater nih mmg best lah coz tiket pun awal² lagi dah sold out kan. So tahniah pada kak Erma Fatimah dan all the cast coz memainkan peranan n watak masing² ngan sangat hebat sekali. ** Lebih² lagi abg Remy Ishak aka Mansor Adabi....hahaha

posing lagi lah uols

Dengar cerita nye lanjutan ini disarankan oleh Tan Sri Dr Rais Yatim sendrik. Tapi mmg best uols if tak best tak kan lah Tun Mahathir pun turun padang nak nonton teater nih sama kan malah masa hari yang weols gi tengok nih pun para pelakon yang memula tgh syok layan peminat masa sesi sign autograph tetiba jer bergegas masuk kan. Sekali baru saya mendapat perkhabaran drp abg remy ishak lepas dok bertweet tweet ngan dia yang katanya terpaksa coz nak jupe VIP....sapa VIP tuh idak ler plak saya membz body nak tanya ngan dia...if saya tanya gak mau ada prebetsabu menjeles n menjeling.

Itu pun weols tak sangka kot remy ishak nak balas tweet saya kat dia lagipun i just wanna to say kudos tetiba dia reply kan dan² tuh uols prebetsabu pun mintak id twitter remy ishak gak dan² tu lah nak tweet ngan remy gak.....hahaha kecoh tau prebetsabu nih....ahakssss.
 

pemegang watak Natrah n Mansor Adabi
gambar sesama ngan buah hati den
huhuhu shinning terlebih lak tag LV, Eva Damier saya tuh.....hehehe.Clutch nih multifunction sbnrnya leh di sling dan boleh jugak dikepit ajer atau boleh jugak disandang. If nak sling ada tali yang lain lah but time nih saya bukak. Ini adalah pemberian ikhlas dari prebetsabu semasa dia melawat ke Paris beberapa bulan yang lepas. Dan boleh dikira ngan jari saya mengayakannya.....huhuhu sayang beb!

blogger kan sure nak bergambar punya...hiksss

Lepas tuh tak disangka² semasa weols sebok² amik² gambar tuh n sebok gak nak wat live n3. Tetiba ternampak one couple nih. Sekali pandang mmg dah cam lah kan coz dah 3-4 kali gak jupe face to face. Sis sis Rasp n hubby nye. Kenal tak??? tak kan lah tak kenal kan sis yang kulit putih melepak gebu² n flawless tuh kan...geram nak cubit² pipinya...kalau baby dah lama dah saya picit² tapi mandangkan dia mak baby takut lah plak saya kan...hahaha

Tak lama lepas tuh weols pun masuk lah dalam panggung sari tuh, Panggung yang bertaraf antarabangsa tuh la kan...hehehe. Setelah hampir berapa minit eh...lama gak la ada lah dlm 10 minits gak baru lah bermula teaternye. Sempatgak ler ber BBM ngan Mala coz dia pun datang nonton sama malam tuh. Weols siap janji before balik nak berjumpa²an gitu kan coz first time nak jupe face to face ngan Mala nih kan.

semua berdiri untukmenghormati lagu negara ku....jalur gemilang



Lepas nyanyi lagi nih makanya start lah teater.....starting dia pun dah meremang² n berdiri² bulu roma saya bila dengar Sofea Jane as a Natrah masa umur 70an.
tapi weols sempat camho before teater start....hehehe
masa habis pun sempat lagi posing....hahaha
Sinopsis natrah nih uols nak ke???
Seperti yg kita tau kan teater natrah nih di adaptasikan drp kisah benar Natrah yang berlaku sebelum zaman merdeka lagi kan. Natrah nih gadis keturunan Belanda yang telah diserahkan oleh ibunya ketika zaman perang oleh seorang gadis keturanan Melayu dan kemudiannya Natrah dibela n didik sebagai orang Islam dan membesar di Kemaman, Terengganu. Ketika dia berumur 13 tahun ibupada dia menuntut dia kembali maka kat situlah berlaku bermacam² konflik Agama, kasih sayang n macam² lagi yang menyebabkan Natrah menjadi mangsa keadaan sehinggakan mengalami tekanan emosi yang amat hebat sehingga hampir gila.

Haaa....itu je cukup lah if nak tau n nak rasa kehebatannya gi lah tgk sendrik teater nih coz mmg best sgt² n weols team MV.com telah bagi 2 thumbs up kat teater nih....mmg best gilak lah uols. Gi lah tgk sementara masih leh tgk nih....hiksss

Jangan lepaskan peluang utk tgk abg remy ishak joget ala2 bollywood, ajar Natrah main hide n seek pastu cintan cintun pastu tgk anak orang putih yang pandai cakap melayu....ermmmm macam² lagi lah.

ni crowd semasa nk sign autograph
MV beli cd soundtrack nak layan dlm kete nnti...hahaha

ni antara barisan pelakon utama yang bz sign² autograph
Ini lah Nurmala Mazlan....awek cute yang telah memenangi contest gadis paling cute ngan bibir terkecil yang munggil n comellll.....hikssss
Bergambar di pintu utama

Masa nih dah nak balik dah otw gi parking kan weols dah cerita yang weols dilayan bagaikan VIP....hahaha. Masuk² je guard bagi signal soh paking kat pintu masuk utama yang petak parking kat situ semuannya di halang ngan kon². 

Dan kon² itu dibukak khas untuk madam A.....ermmm weols pun heran coz semua kete² lain xleh parking kat tempat VIP tuh dan kena parking ke belakang. Tapi dah sebab org kasi keistimewaan tuh weols redah jelahh lagipun bukan weols mintak dah guard tuh yang suruh parking kat situ. Turun² je kete terus ucap terima kasih kat guard tuh.....hiksss

Agaknya guard tuh tersalah info kot...hahaha. Dan weols tengkok lepas event tuh habis hanya ada 3 kereta yang park kat parking situ yang lain² semuanya diletakkan kon².....hehehe terima kasih Madam A n pak guard kerana menyenangkan keje kami.....hiks.



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

1 Comments Uols:

rasp said...

tu la sis..tak tau u nak gi...
kalo dak leh roger2 awal2 & borak2 kan...
and sib baik gak lah SH nampak PS..
kalo harap akak mana sgtlah nak tengok org ramai tu hehehehee...

akak pun ckp nak gi work kat Sapphire...
skarang nie leh le kita ckp gitu kan..
dorang dah besar skit, dah tak leh ckp gitu kan hehehehe

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!