Header

Monday, January 03, 2011

Acoustic Night @ KLPac

Ok ok uols, saya tau ramai yang dok tunggu² n3 full review pasal supprise besday saya 01 Jan lepas yang diaturkan oleh prebetsabu tuh....hehehe. Macam biasa seperti tahun² lepas jugak saya tak kan buat full review pun.....hehe. Buat kawan² rapat dok ym lah sms lah chatting fb lah dok tanya² tuh saya reply lah tapi insyaallah maybe this year saya akan share gakla  sket²...:) (actually ini request from my hubby  itself sama lah coz dia nak tgk camne saya nk express myself in words plak....adussss ujian apakah ni sayangku....hiksss)

Tapi this time kita lupakan pasal isu berendam kat pool ke blindfold ke or special gift ke apa kan now kita nak enjoy story mory pasal show Acoustic Night yang weols attend semalam tuh. Saya dapat 4 tix free daripada Atilia (penyanyi lagu meletops Kekanda Adinda feat Monoloque tu) n glad to announce here yang Atilia lah yang organise show nih......clap clap to her coz dah jadi organiser yang mantoppppp merangkap host skali!
Actually selama 3 weeks in a row, show nih akan berlangsungkat KLPac (Kuala Lumpur Permiorming Art Centre)  sana. Dimulai ngan Aizat & Zainal Abidin pada 2/1 then diikuti oleh Bittersweet & Pesawat on 4/1 n diakhiri oleh Atilia & Adibah on 6/1 dan akan disiarkan di Astro. Show ini insyaallah akan dibuat setiap 3 bulan sekali.

Dah alang² dapat 4 tix so weols adiahkan kepada attyfir n anak daranya lagi 2 tix. Dan sebagai rekod untuk diri sendrik first time lah team masviona.com sampai ke KLPac (before this asyik dok dgr nama je kan) jadi haruslah weols menjakun masa memula sampai sana tuh.


Kagum seketika masa memula masuk area Sentul West Park nih

Pencarian tempat ini tidak susah n tidak makan buah langsat sesat pun diatas bantuan Mr Garmin yang diinstal oleh prebetsabu secara percuma (dgn cara crack software di tenet shj) di henpon nokia E71 nye. (owhhh alangkah bertuahnya dapat laki yang terror IT...save budget ahkak leh beli make up n handbag....hiksss). attyfir yang mem folow weols dari belakang pun smooth je n tidak tertinggal coz weols selalu communicated menggunakan walkie talkie weols. (now saya berterima kasih pada prebetsabu coz dulu beberapa tahun yg lepas dia yg beria nak beli walkie talkie nih....hehehe eh betul ke tuh???? ) dan  walkie talkie nih banyak membantu weols tapi semalam kecederaan telah berlaku satu drp couple walkie talkie nih telah pun injured coz telah terjatuh.


Saya nak amik picca rumah ngan senibina lama melayu tradisi nih tapi prebetsabau xmoh berenti coz tepi jalan n xde tempat nak berenti pun

Saya adalah menjakun apabila melewati area Sentul West Park nih coz serius cantik kat dalam nih...seee saya kan dah cakap saya menjakun n excited terlebih jadi nak ambik gambar pun gigillllll uols. ****tp mungkin bukan salah saya coz dlm madam A kot masa nih n still moving lagi pun

senibina yg ini pun saya suke tp ini jer the best yg saya leh snap dr dlm madam A yg sedang bergerak tuh

ok inilah tempat yang dituju....inilah dia KLPac



Kat dalam Sentul west Park nih sebenarnya satu kawasan yang sgt luas yang amat bukan hanya ada KLPac nih tapi ada rumah kediaman punya area jugak then ada jugak lake garden punya area yang sangatttt lah cantik n ermmm mmg best lah kat dalam nih nak explain tak pandai tapi if uols gi uols tau lah camne nnti....hiksss

 
weols posing kat poster ngalahkan gadis litar....hahaha
Ok time nih weol dah masuk dalam KLpac nih. So dah sampai awalkan wat per lagi berposing² perasan artis tersohor lah apa lagi. Kalau tak berposing bukan blogger lah namanye kan....hhiksss.

ini dia jejaka idaman malaya hati masviona...:) bila berposing. Ahkak paksa dia kalau tak mau dia nak posing masa nih nasib baik xde orang lagi itu yg dia pun layan je tuh...hiksss


Mandangkan masa lama lagi nak tunggu show weols anak gadis n mak gadis....hehehe nak bergediks² kat area lake garden kan but prebetsabu biasalah dia mana mau kan so dia lepak je kat coffee house kat dalam tuh.....hahaha. Biasalah dia kadang² terbawak² gak sifat² bossy dia tuh kat luar......semua nak oaang hidang je....ahakssss. Sorry bos!!! eh silap lak u bukan bos i kan....owhh lupa kat rumah dia  kan ketua keluarga kot...king of the house...so kena respek.....(B gurau je tau kat mana² pun mmg tetap king dalam hidup v...alwaysssss coz ur the king of my life tau!!! ). Ini pun nasib baik lah show nih jenis yang ada seat  lps tuh dalam auditorium yang bertutup kan...uols ingt kalau show nih kat padang nak² plak yang open air lepas tuh nak masuk kena rebut² tengok show plak berdiri jer kan.....jangan harap ok dia nak layan. Tak kan dia layan punya pujuk lah macam mana pun sure awal² dia reject tau!

So melepak lah weols kat lake garden tuh jalan² sambil gurau senda.....ahakss sambil bergedik bergambar....lalalala
 
masviona n attyfir (nak nangis leh....saya takut tgk pipi sendrik..tembammnye so azam 2011 nak slimmm kan badan....ini serius!!!)

unikkkk tak kerusi nih...kerusi ini dibuat drp dawai...first time saya duduk kat krusi camni...:)

saya jadi photog pada akak...:)

suka sgt gambar akak yang ini...nampak macam kat oversea kan uols

ini pun sama...:)

saya mendera akak supaya posing...:)

weols gegirls bertiga....:)

king of my heart aka bantal peluk saya.....auwwww!

bolster bucuk² masam saya...ahaksss
Dan jugak mungkin boleh jadi model jam tangan TITUS n Solvil TITUS......hehehe. Jam tangan prebetsabu tuh saya hadiahkan masa besday dia bulan 5 tahun lepas (ini kan dah 2011 kan...hehehe). First time beli jam tangan yang rege rm1k++ lepas tuh tetiba merasa sgt jeles lalu saya adiahkan diri sendirik jam solvis titus tuh untuk diri sendrik walaupun hari tersebut hanya hari jadi prebetsabu tapi saya rembat jugak untuk diri sendirik sama ***saya dah prepare jawapan if prebetsabu argue nape beli jam untuk saya jugak nanti saya nak cakap...."tak per lah duit v bukan duit b pun....skrang b jawapb nak jam nih or tak???" tapi dia tak tanya pun coz dia happy sangat ngan jam tangan baru yang saya adiahkan sampaikan jam GUESS yang dia dok pakai sebelum nih dia dah jarang pakai dah....lol.

Okok jom kita back on the track balik sambung pasal malam acoustic night tuh semula ok. ***baru sedar yang saya dah jauh menyimpang tadi.....hahaha. Show malam tuh sangat lah sempoiiiii tapi awesome gilerrr  n weols sgt² enjoyable n happy n layan sgt coz show ini tak de protokol sangat coz rakaman tidak dibuat kepada audience sebenarnya jadi weols dapat bersorak n bebas untuk turut menyanyi sesama or what so ever janji jgn langgar etika lah kan

Atilia the great...sempoiii tapi bernas....hiksss

Show malam tuh dimulakan oleh Aizat sudah pasti. Bila semua lampu ditutup tanda show dah nak start tapi bila Aizat masuk slow² weols semua bersorak coz mmg dah tau kelibat tuh adalah Aizat....hehehe (best kan kty, akak dpt dok row depan semua leh nampak kan....hahaha)

aizat perfom sggggtttttt lah best
Suara dia lemak gemersik gitu kan. lepas tuh tak sangka plak pandai gak dia berlawak jenaka ngan audience eh....hiksss


sempat bergambar semasa break....muka happy...:)
Lepas Aizat then kita enjoy plak ngan show daripada Zainal Abidin. Zainal Abidin memang tak yang dipersoalkan lagi lah kan mmg semua pun tau dia memang best n hebat kan....ngan lagu² hijau, membebel lah lagi lagu apa lagi semua pun sedap lah

Sham kamikaze
Masa awal² tengok pemain gitar nih otak saya dah ligat dah dok pk sama lah mamat nih eh...muka familiartapi tak leh recall sapa dia tuh Tak lama lepas tuh terus cakap kat prebetsabu kata muka mamat main gitar akustik tuh macam sham kamikaze kan terus prebetsabu mengiyakan kan.

Memang handsome lah sham nih nak sangat sweet jugak sepanjang show mulut tak habis² dok senyum jer awek tengok sure cair. Dah lah zainal abidin puji baikkkk punya dok cakap good looking guys lah handsome lah kacak serta kaya jugak....:)


Last skali depa berduet....wahhhh hebat!!!! sgt...:)

inii adalah wife zainal abidin.....sgt cantik....:)
Lepas show nih habis around 10:30pm weols terus bergegas balik rumah. Weols gegas amik avin damia kat pj n kty terus balik rumah lah kottt....:). Balik rumah ngan perasaan puas tapi sempat lagi layan tweet² ngan Atilia n Aizat lepas tuh sesambil booked terus lagi some more tix untuk layan Atilia n Adibah lak malam Khamis nanti....:) owhhh cant wait!



Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

6 Comments Uols:

prebetsabu said...

i actually recorded some videos of their performance ;)
nnti saya upload ye..

owhh v tak mention ek.. last special song utk audience zainal nyanyi lagu Suriram! klasik mebeles!!!!

masviona said...

prebetsabu,
sebenarnya banyak sgt yg tertinggal.....memuladh cdg mcm nk buat 2-3part tp alaaa pk2 buat skali harung lah....skali bila dh byk sgt xtau nak cerita apa dah....hahaha

if b nk wat n3 video tuh nanti...bila lak kupas....hiksss. Boleh???

zino said...

masih tak tau kat mana tempat tu hehe

sliper_jepun said...
This comment has been removed by the author.
sliper_jepun said...

@prebetsapu yang map untuk e71 2 biler nyer ek?
nak ley...
:)
malam tadi carik klpac kat garmin x jumpe...
xdak lagi dalam database map 2...

kak ina kl (1) said...

tulah pasal...boleh tak teringat nak ambil gambar bersama kamu.

lagi best sbb dpt tgk aizat..alahai akak ni peminat aizatlah

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!