Header

Sunday, January 16, 2011

Akhirnya!!

Agak-agak rasanya dah sebulan lebih dah si JerkahSerakah ni dok berlumuih je ngn minyak and debu.

Haritu misi gi tukar spoket, bertambah kotor motor ni sebab kene pegang ngn tangan pomen hehehhe passtu sampai ke sudah aku tak cuci.

So semalam dah bagitau viona, cadangnya petang semalam mau cuci, tapi dek kerana ujan plak kat area umah and ter occupied plak mengvacuum rumah yg juga dah berdebu tu, so tak sempat lah nak cuci semalam.

Dan pagi tadi, bangun tido je terus aku bergegas gi basuh. Cadang nak basuh sendiri tapi degreaser kat umah hasil stok dari car wash lama weols tu dah habis pulak. So sementara nak beli degreaser baru nanti, kene la hantar car wash.

Penting degreaser ni especially untuk basuh motor dan jugak basuh enjin sebab parts kat moto especially tang tayar belakang tu for sure akan berkeladak ngn minyak rantai! Even dah guna chain lube pun still gak terpercik kat rim bila kita ride.. Maybe carà aplikasi chain lube tu salah kot? Kene menuntut ngn otai motor ni camna cara yang betul untuk lube kan chain motor ;)

So now diorang tgh proses menyahminyak pada moto aku. Dan nampak lah sikit motor aku ni dah berkilat rim belakang dan tak berminyak lagi yeaaahhhh

Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.
Camna?

1 Comments Uols:

Gieyana said...

lepas nie leh g merempit lah..hihi

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!