Header

Monday, January 03, 2011

ASB - Tahun ini anda lebih kaya dari tahun sudah?

Tahniah buat anda semua, kerana, pada hari ini, anda lebih kaya dari 3 hari yang sudah wakkkakaka

kalau tak silap weols lah kan, hari ini sudah boleh lah masing-masing pergi update buku ASB anda semua dan lihatlah dividen yang anda perolehi.
Not bad kan tahun ni? Dividen ASB 7.5% dan bonus 1.25%

Ada sesiapa yang dah pergi update buku? Berapa ribu uols dapat? ;)
Weols tunggu lah esok-esok kot baru gi update.. hihihihi tak sabar lak nak tengok duit beranak pinak kekekeke

Buat yang dah update buku tu, ehemm ehemm.. calling-calling lah weols ek kalau ada wat makan-makan free wakakkakaka

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

8 Comments Uols:

Kancilbiru said...

dah update dh..owh mmg lagi kaya dari tahun lepas la...hihihi

Kaseh said...

baru nak g update esok.. huhu anyway thanx to PS for great info on ur previous entry about ASB..

Nastradamus said...

Pergh! Kalau ada RM10,000 dalam ASB bermakna dividen adalah bersamaan dengan RM750 plus bonus pulak RM125 dalam jangka masa setahun. Sapa nak bagi RM875 free kan? Hahaa..

prebetsabu said...

kancilbiru .. ehem2.. hai orang kaya! ekekkek ada wat makan2 ke?

prebetsabu said...

kaseh.. gudlak dalam menerjah bank/pnb esok.. dgr citer harini bank sume sesak!

bab asb n other info in finance, tu sume bukan info dari org yg certified.. just info dari pengalaman sendiri.. utk dikongsi bersama ;)

prebetsabu said...

nas.. tu kiraan secara kasar.. kalau ikutkan, dividen tu monthly basis dia akan kira ikut jumlah terendah baki dalam bulan tersebut n di prorate kan ;) kalau form jan - dec mmg static rm10k, then bar leh dapat amount camtu..

bab bonus, bukan semua fund yg ktia simpan entitled utk bonus. bonus hanya diberi pada duit yg telah disimpan utk tempoh masa tertentu.. ermm 10thn?

but, secara kasarnya, lebih kurang cenggitu la apa yg ktia leh expect ;)

ainiayu said...

nk update buku tp sume bank sesak....huhuu...sabo dulu....yg penting dh tentu kaye dr tahun lps...syukurr....:)

CathJ said...

betui kah??? wah bestttt... kalau awal tahun... pasti panjang je barisan... uh kena tunggu masa sket lah.. :D

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!