Header

Thursday, January 13, 2011

Avin Damia dah Ke Sekolah


saya nak belajar rajin2 coz dah besar nanti nak jadi saya nak jadi gabenor Bank Negara....:)

Ye ye uols....hehehe
Anak dara saya dah bersekolah tadika dah....ngeee!

Dia spesel case sket masuk agak lewat drp kawan2 yang lain....hehehe. Itu request bonda n walid dia yang sebenarnya...huhuhu. Actually bonda n walid dia dah discus dah ngan principal dia so xde jadi masalah if Avin masuk lewat sket pun coz weols ritu membizi itu ini kan malas nak terkejar sana terkejar sini terkocoh2 semua kan so biarlah weols slow n steady je kan....hehehe

Urusan registration pun simple n easy je...kiranya semuanya senang lah. Lepas je weols buat payment untuk enroll terus tinggal avin untuk start belajar sana ngan kawan2 baru dia tapi before datang tuh beberapa hari sebelum tuh memang dah explain lah kat dia yang dia akan start belajar kat skool baru n jupe teacher n kawan2 baru lah semua. Ayat susun cantik2 n buat muka excited terlebih (time nih biar over pun tak perrrrr!) janji dia terpengaruh n rasa tak sabar nak datang skool....kena guna psikologi tahap tinggi sket ngan budak2 nih kan....hiksss

payment haruslah wajib kan
Lepas urusan enrollment ni lancar tanpa sebarang gangguan makanya start lah sesi pembelajaran avin di skool baru...hehehe.

Tapi ada gangguan sket lah....gangguan nak pakaikan baju skool untuk dia....ahaksss. Masa weols dok ber discuss ngan teacher dia nih dia sebok dok berkejaran sana sini. Memula gi tengok kawan² yang dok study pastu lari sana lari sini....tak takut langsung pun dia tuh....huhuhu 

ini selepas dipujuk² oleh teacher² baru dia sama
Puas lah dok lari mengejar dia nak pakaikan baju skool
dia punya excited kan dia naik sendrik gi class dia
Kelas untuk 4 Thn kat atas n 5 Tahun kat bawah so dia xde nak tunggu bonda n walid dia settle urusan dulu baru naik dengar ye weols dok sembang² class dia kat atas kan, teacher dia ajak naik atas so dia terus gi ikut teacher dia....hiksss

masa nih dia tak perasan lagi walid n bonda dia dah naik atas tengok dia nak study kan....hehehe
Bila dah nampak weols terus cam mengedik balik dah xmoh dah dok study sesama but bila weols mintak dia dok sana...pujuk² 2-3 kali then dia dah ok n dah leh sesuaikan diri ngan kawna² baru dia dah.....owhhh so sweet nak tergelak pun ada nak terkeluaq ayaq mata pun ada gak....hiksss

So far untuk minggu² awal nih depa tak terus kejar silibus kat buku teks lah depa banyak ajar benda² macam belajar sambil bermain gitu kan.....nak ajak budak² nih have fun dulu kat skool lah kiranya...:) infact buku teks depa pun tak sampai lagi nih.

aiiii mcm berkenan je mamat sebelah tuh dok usya avin je dari awal² tadi....hiksss...study dulu nak!...hehehe
dah excited nak study dah anak dara bonda ngan walid nih...hehehe
memula intai kawan² dulu lah maklumlah student baru lah katakan
ok dah tau caranya now boleh mula buat
ok teacher ajar dulu camne nak buat ngan cara yang proper
ok dah siap....avin dah siap kengkawan ada yang tak siap lagi buat puzzle nih....hiksss

Petang masa gi amik semua teacher sok puji² dia cakap clever girl....tak nangis pun...excited n ceria dalam class....hehehe...tersenyum bangga gak ler bonda....hikssss

Esoknye masa walid dia nak anta gi skool lagi (bonda tak ikut masa nih) teacher dia pun puji jugak....hehehe...this time walid dia plak kembang.....hehehe.


Hehehe ini lah dia timetable  dia untuk 4 years old.....xdelah strict belajar sangat pun banyak main² gak ler so xdelah anak² kita dari kecik lagi dah stress kena paksa belajar dek mak ayah kan.....:)

Buat yang bertanya tuh avin damia belajara kat Qdees ye uols....:)


Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

5 Comments Uols:

atty's said...

syabas avin dah school..

Love You Miss You said...

maknanya, aunty kin kena keje dengan Avin lah...

Nak jadi PA boleh?

Ada Dalina said...

best2...avin dah g skool..moga jadi best student yaa...
ayrissa thn dpn br nak anta...tp tiap2 pagi nak anta dia ke umah wan dia, dia akan sarung beg skolah dia..hehhe...dia ckp " kakak nak pegi skool"...adoiii kesian la plak..sabar utk sethn lg yer kakak?huhu..

masviona said...

atty,
hehehe....happy tgk dia skrang nih kty...even ngantuk² pun bila kita kejut soh dia mandi....dia tak ngamuk lah...hehehe

shikin,
hehehe....masa tuh aunty kin dah pencen lah kot.....lol

masviona said...

Ada,
yeke ada....ini betul2 twin lah kot....kembar tak seiras kan...hehehe...muka dah lah ada iras² dah tuh...baguslah anak² kita suka g school...moga2 kat skool depa study betul2...:)

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!