Header

Tuesday, January 18, 2011

Charlie Bit Me!!

Mana-mana uols yang rajin membelek video-video kat youtube, especially video untuk anak-anak, sure korang tak terlepas daripada terjumpa dengan sebuah video yang sangat glamer ni.

Views untuk video ni so far dah 271,513,284 ! Pergghh sangat banyak! Ratusan juta ;)
Apa yang menarik video ni ialah kerana aksi abang dan adik yang sangat cute. Tangan abang digigit oleh adiknya dan abagnya yang sangat cool itu mengesak-esak kesakitan manakala adiknya pula mentertawakan abangnya. Sangat cute.

Avin damia tengok sekali video ni, terus suka pulak. Bukan Avin je yang suka but Walid and Bonda pun suka juga. Tiap kali if kita buka lappy and nak tunjuk video education kat Avin, mesti Avin request untuk layan video Charlie Bit Me ni8 seround dua, then baru lah layan video education. Now Avin dah hafal ABC and 123 sampai 20, so kita now fokus Avin untuk study video-video Alif Baa Taa pulak dan lepas Isya' aku n Avin akan wat tutor 1 to 1 baca muqaddam. Avin kelihatannya sangat teruja untuk belaja Alif Baa Taa ni ;)

nah cuba korang layan video asli Charlie Bit Me ni..Oleh kerana video ni tersangat cute, maka ramai orang yang wat remake and cover version pasal si Charlie ni.. now bebudak ni dah besar dah pun ;)





ok, tu versi Charlie.. nak tengok versi Avin Damia? ehhehe
dek kerana si Avin Damia ni kerap kali tengok and tersengih-sengih pasal video ni, Avin dah naik hafal dah dialog dia. Kekadang tu tetiba je Avin akan ulang dialog Charlie ngan adiknya ni time boring-boring... dan tiap kali Avin ulang dialog ni, weols akan tersenyum senyum kelakar ;) tak caya, cuba tengok ni:-



Versi Avin dah tukar jadi "Jali Bih Me" :D
Siap slang ala-ala british lagi ko!
Dan perhatikan reaksi muka Avin bila Bonda dia pulak yang wat dialog tu kat minit ke 0:33... hahahaha.. maybe dalam hati Avin "eh bonda ni over pulak"

ekekekke peace... aman....

Bonda Avin ni memang cepat geram kat keletah Avin. Bila Bonda dah geram, Bonda dia takde keje lain melainkan nak gomol si Avin.. geram lah katanya..

Yang Avin pulak tak berapa gemar kene gomol.. lemas katanya ekekke.. siapa tak lemas kalau tujahan bertubi-tubi dari Bonda camtu wakkakaka. Dalam pada cubaan gomolan dari bonda, tetiba si Avin sound bonda;

"Patah dah tangan Avin"

ekekekke.. try tengok kat minit 2:22
Adoilah anak dara Avin Damia nih.. mulut cerdik betul...

Kalau sesi kiss kiss family, time kiss aku je bila kene kat mustache sure avin sound balik "Geli la Walid" ekekek.. mmm.. nak cukur misai, misai ni la misai kesayangan Masviona kita tu hahahah...

Tamat.

Yang baik kita sampai²kan.. uols suka masviona.com? sebarkan pada rakan anda di facebook dan twitter dan dimana² lah! thanks. MV ~~Green Around The World~~ PS ~AD
Camna?

3 Comments Uols:

Ms.Lilies said...

cumil sangat..
nak geget dia aci x?
muehehehehe

masviona said...

Ms.Lilies,
hehehe....thank aunty mimi

boleh nnti kita jupe lagi....selalu klu jupe timing tak kena sokmo anak dara tuh moody je...tunggu dia panas nnti tgk lah mcm ritu semua sudut kat umah mimmi dia nak jelajah.....sogan bondanye...hiksss

Kaseh said...

wakakak cumel gilerr....

Disclaimer

Blog ini adalah sebagai Laman Peribadi.

Dengan melayari blog ini, adalah dengan ini anda bersetuju bahawa pemilik dan penulis blog ini tidak akan bertanggungjawab terhadap sebarang kesulitan dan sebarang isu yang ditimbulkan. Segala isu adalah sebagai pandangan peribadi pemilik dan penulis dan tidak harus dianggap sebagai kenyataan rasmi.

Pihak pemilik dan penulis blog ini juga merakamkan setinggi-tinggi ucapan penghargaan kerana sudi melayari laman blog ini.

***********************************

You can read my blog as often as you can but please don't simply try to judge me just because you read my blog everyday.....huhuhu. I admit i'm not a perfect person but i've my own personality.

I know i write about my life, my family, my hobby and etc in my blog but still you don't have any reason to judge me because i believe what you read here is just ONLY A LITTLE PIECE part of my life. Please bear in mind just ask yourself who you are to judge the life i live??? Last but not least WELCOME to my blog and may ALLAH bless all of you my blog readers and please do come again. :)

Peace No War dear!!!!